دوره 30، شماره 191 - ( آذر 1399 )                   جلد 30 شماره 191 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzaie Z, Bastani A, Haji-Aghamohammadi A A, Rashidi Nooshabadi M, Ahadi Nezhad B, Khadem Haghighian H. Effects of Ellagic Acid Supplementation on Quality of Life in Patients with Irritable Bowel Syndrome: A Double Blind Randomized Clinical Trial. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (191) :1-12
میرزایی زهرا، باستانی علی، حاجی آقا محمدی علی اکبر، رشیدی نوش آبادی محمدرضا، احدی نژاد بهمن، خادم حقیقیان حسین. بررسی تاثیر مکمل یاری خوراکی الاژیک اسید بر کیفیت زندگی در سندرم روده تحریک پذیر: مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (191) :1-12

سابقه و هدف: سندرم روده تحریکپذیر (IBS) نوعی اختلال در عملکرد روده است. استرس اکسیداتیو نقش قابل توجهی در این بیماری دارد. با توجه به اثرات آنتیاکسیدانی الاژیک اسید(EA)، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل یاری الاژیک اسید بر کیفیت زندگی در بیماری IBS طراحی شد.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور در دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال 1398 انجام شد و در آن 44 بیمار واجد شرایط با روش تقسیم تصادفی ساده به دو گروه تقسیم و بهمدت 8 هفته روزانه یک کپسول mg180 EA (گروه مداخله) و یک کپسول mg180 حاوی آرد گندم (گروه پلاسبو) دریافت کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، پرسشنامههای دموگرافیک، فعالیت بدنی، یادآمد خوراک 24 ساعته تکمیل گردید. فاکتورهای آشفتگی، پاسخ اجتماعی، نگرانیهای سلامتی، تصویر بدنی، ارتباطات، روابط جنسی، ممنوعیت غذایی و اختلال فعالیت روزانه توسط پرسشنامه کیفیت زندگی ویژه بیماران  IBS(IBS-QOL-34) تکمیل شد. یافته‌ها با نرم‌افزار V20 SPSS Statistics تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در ابتدا و انتهای مطالعه به لحاظ فاکتورهای تنسنجی، تفکیک جنسیتی (52 درصد مرد، 48 درصد زن)، میانگین سنی (مداخله: 93/4 ± 55/36 و داونما: 84/5 ± 29/35)سال، دریافت مواد غذایی و فعالیت بدنی دو گروه تفاوت معنیداری نداشتند(05/0P>). در انتهای مطالعه، مصرف EA، باعث کاهش معنیداری در میانگین امتیاز کلی IBS-QOL نسبت به ابتدا شده و کیفیت زندگی افزایش معنیداری داشت(05/0>P). تغییر معنیداری درکیفیت زندگی درگروه پلاسبو مشاهده نشد(05/0P>).
استنتاج: مصرف پلی فنولهای غذایی مانندEA، احتمالا از طریق کاهش استرس اکسیداتیو، باعث بهبود عملکرد روده و کیفیت زندگی در بیماری IBS میشود.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 11N20141025019669IRCT

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه