Azadi H, Hosseini S A, Akbarfahimi N. Effect of Task Oriented Training on Functional Mobility in Children with Cerebral Palsy:
A Systematic Review and Meta-analysis. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (190) :164-177
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15380-fa.html
آزادی حمیدرضا، حسینی سید علی، اکبرفهیمی نازیلا. تاثیر استفاده از رویکرد تکلیف مدار بر تحرک کارکردی کودکان مبتلا به فلج مغزی : یک مرور نظام مند و فراتحلیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (190) :164-177
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15380-fa.html
چکیده: (1873 مشاهده)
سابقه و هدف: مطالعات بسیاری در زمینه اثربخشی درمان توانبخشی کودکان مبتلا به فلج مغزی انجام شده است. یکی از جنبه های مهم و مورد تاکید در درمان این کودکان تحرک کارکردی میباشد. این پژوهش با هدف مرور نظام مند و فراتحلیل مطالعات انجام گرفته در زمینه اثربخشی رویکرد درمانی آموزش تکلیف مدار بر تحرک کارکردی کودکان مبتلا به فلج مغزی انجام گرفت.
مواد و روشها: با هدف مرور نظام مند و فراتحلیل تمامی مطالعات صورت گرفته در زمینه تاثیر رویکرد آموزش تکلیف مدار بر تحرک کارکردی کودکان مبتلا به فلج مغزی به زبان انگلیسی و فارسی با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی Medline, Embase, CINAHL, PubMed, PsychInfo, ISI web of science, magiran, ISC, SID جمعآوری گردید. جستجو تا تاریخ بهمن ماه سال 1398 (ژانویه سال 2020 میلادی) به زبان فارسی و انگلیسی انجام گرفت. پس از غربالگری و ارزیابی کیفیت مقالات با استفاده از معیارهای ورود و خروج پژوهش، دادههای بدست آمده با استفاده از "نرمافزار جامع فراتحلیل" تحلیل شد.
یافتهها: از بین 345 مقاله اولیه بدست آمده، 8 مقاله واجد شرایط تحلیل قرار گرفت. فراتحلیل بر روی این مقالات نشان دهنده تاثیر معنیدار رویکرد آموزش تکلیف مدار در مقایسه با رویکردهای مرسوم بر تحرک کارکردی کودکان مبتلا به فلج مغزی بود(000/0=P).
استنتاج: رویکرد درمانی آموزش تکلیف مدار می تواند به عنوان یک روش درمانی بر روی کودکان مبتلا به فلج مغزی به هدف بهبود تحرک کارکردی انجام شود.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
کاردرمانی