دوره 30، شماره 192 - ( دی 1399 )                   جلد 30 شماره 192 صفحات 76-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bolvardi E, Shayesteh Bilandi V, Habibzadeh S R, Morovatdar N, Zemorshidi F, Kalani N et al . Predictive Factors for ICU Admission in Patients with Spontaneous, Nontraumatic Intracerebral Hemorrhage. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (192) :68-76
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15402-fa.html
بلوردی احسان، شایسته بیلندی وجیهه، حبیب زاده سید رضا، مروت دار نگار، زمرشیدی فریبا، کلانی نوید و همکاران.. فاکتورهای پیش گویی کننده نیاز به بستری در بخش مراقبت های ویژه در بیماران دچار خونریزی داخل مغزی سوپراتنتوریال غیرتروماتیک: مطالعه تک مرکزی با 126 بیمار. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (192) :68-76

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15402-fa.html


چکیده:   (2183 مشاهده)
 سابقه و هدف: خونریزی درون مغزی (ICH) سوپراتنتوریال غیرتروماتیک یا خود به خودی یکی از بیماریهایی است که احتمال دارد تشخیص و درمان دشواری داشته باشد. پس بر آن شدیم تا در این مطالعه به بررسی تعیین کرایتریای معینی برای بستری بیماران دچار ICH سوپراتنتوریال غیرتروماتیک در بخش مراقبتهای ویژه( ICU) بپردازیم.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی در سال 1398 در بیمارستان قائم شهر مشهد انجام شد. پرونده بیماران دچار ICH سوپراتنتوریال غیرتروماتیک اولیه بررسی شد. اطلاعات دموگرافیک، شکایت اصلی، بیماریهای همراه و علائم همراه و سطح هوشیاری بیماران در بدو مراجعه (معیارهای FOUR و GCS) ثبت شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات بهوسیله آمار توصیفی و استنباطی و با نرم افزار21 SPSS انجام شد.
یافتهها: 126 نفر از بیماران به دو گروه بستری (84 نفر) و غیر بستری (42 نفر) در ICU تقسیم‌بندی شدند. سن بالاتر شانس نیاز به بستری در ICU را 955/0برابر و با افزایش سطح هوشیاری بدو مراجعه، شانس بستری در ICU، 812/0 برابر کاهش می‌یابد. خونریزی داخل بطنی شانس نیاز به بستری در ICU را 29/10 برابر افزایش می‌دهد. وجود رفلکس بابنسکی شانس نیاز به بستری در ICU را 14/0 و کاهش فورس چهار اندام، شانس بستری در ICU را 098/0 کاهش می‌دهد. میزان مرگ در بیماران گروه بستری در ICU (45 درصد) به‌طور معنی‌داری بیشتر از غیربستری در ICU (2/26 درصد) بود (036/0P=).
استنتاج: مطالعه ما قادر به ارائه مدلی برای پیشبینی بستری شدن این بیماران در ICU یا در بخش نبود و تصمیمگیری در مورد کرایتریای بستری بیماران در ICU هنوز نیاز به تحقیقات فراوانی دارد.
متن کامل [PDF 414 kb]   (929 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: طب اورژانس

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb