دوره 30، شماره 187 - ( مرداد 1399 )                   جلد 30 شماره 187 صفحات 94-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shokri A, Bahrami Feraydoni M, Jokar R, Khafri S. Comparing Therapeutic Outcomes of Dynamic Hip Screw and Multiple Cannulated Screws as Internal Fixation in Femoral Neck Fractures. J Mazandaran Univ Med Sci 2020; 30 (187) :84-94
شکری عابد، بهرامی فریدونی مسعود، جوکار رحمت اله، خفری ثریا. مقایسه پیامد جراحی فیکساسیون داخلی با دو روش گذاشتن DHS (Dynamic Hip Screw) و Multiple Screws در شکستگی‌های قاعده گردن فمور. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (187) :84-94

سابقه و هدف: شکستگی گردن فمور، به‌خصوص در افـراد جوان که معمولاً در اثر ضربه‌های شدید با انرژی زیـاد ایجـاد می‌شوند، میزان بالایی از عوارض را بـه‌همـراه دارنـد. نتـایج بعد ازصدمه به مواردی نظیر جابجایی، خردشـدگی، میـزان خونرسانی، جااندازی مناسـب و فیکساسیون پایـدار و محکـم وابسته است. هدف از این مطالعه، مقایسه دو روش DHS و MCS در شکستگی‌های قاعده گردن فمور می‌باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، تعداد 78 بیمار با شکستگی قاعده گردن فمور به روش فیکساسیون داخلی به روش MCS (26 نفر) و DHS (52 نفر) در طی سالهای 97-1395 در بیمارستان شهید بهشتی بابل تحت درمان و مقایسه بالینی قرار گرفتند. میزان عوارض شامل درد و لنگش، عفونت، AVN و عدم جوش خوردگی بین این دو گروه بررسی شدند. همچنین نمره VAS و HHS نیز بین دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
یافتهها: میانگین سن بیماران در گروه MCS برابر 35/23 ± 19/54 سال و در گروه DHS برابر 06/21 ± 50/58 سال بود. در بیماران گروه MCS میزان عفونت، AVN، عدم جوش خوردگی و درد و لنگش به ترتیب برابر 3 مورد، 2 مورد، 3 مورد و 6 مورد بود. در گروه DHS این موارد به ترتیب برابر یک مورد، یک مورد، یک مورد و 4 مورد بودند. دو گروه از نظر عوارض، اختلاف معنیداری نداشتند (05/0P>). میانگین نمره VAS در گروه DHS بهطور معنیداری کمتر از گروه MCS بود (05/0P<). نمرات HHS بین دو گروه مورد مطالعه تفاوت معنیداری نداشت (05/0P<).
استنتاج: با توجه به نتیجه این مطالعه، به نظر میرسد روش MCS بهدلیل خونریزی و مدت زمان جراحی کمتر، روش مناسبتری در درمان شکستگی قاعده گردن فمور باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ارتوپدی،تروماتولوژی