Movahedi M, Asefnejad A, Rafienia M, Khorasani M T. Synthesis of Polyurethane/Hyaluronic acid/Royal Jelly Electrospun Scaffold and Evaluating its Properties
for Wound Healing. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (192) :1-11
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15547-fa.html
موحدی مهدی، آصف نژاد آزاده، رفیعی نیا محمد، خراسانی محمد تقی. ساخت و ارزیابی خواص نانوالیاف الکتروریسی شده پلی یورتان و هیالورونیک اسید و ژل رویال در ترمیم زخم پوست. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (192) :1-11
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15547-fa.html
چکیده: (2658 مشاهده)
سابقه و هدف: مطالعات نشان میدهد از مواد زیست سازگار و زیست تخریب پذیردر مهندسی بافت میتوان برای بهبود زخم بهره گرفت. هدف از انجام این پژوهش ساخت داربست پلییورتان و ژل رویال و هیالورونیک اسید با روش الکتروریسی، برای دست یافتن به داربستی است که در محیط برون تن و درون تن دارای ویژگیهای مناسب بیولوژیکی برای درمان زخم باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی- کاربردی، برای ساخت داربست نانوالیافی، ابتدا 10درصد وزنی/وزنی پلییورتان در دمای محیط به مدت 2 ساعت حل شد. ژل رویال در نسبتهای مختلف و هیالورونیک اسید (1 درصد وزنی/وزنی) به محلول پلی یورتان اضافه و الکتروریسی انجام شد. به منظور ارزیابی بیولوژیکی، آزمون برونتن و در نهایت آزمون درونتن انجام گرفت.
یافتهها: داربست پلییورتان با محتوی 1درصد وزنی هیالورنیک اسید و 6درصد وزنی ژل رویال به روش الکتروریسی ساخته شد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی الیافی یکنواخت و بدون گره نشان داد. قطر الیاف داربست 8/546 نانومتر بهدست آمد. زاویه تماس داربست 61/51 درجه بود که نشان میدهد داربست خاصیت آبدوستی دارد. از نظر تست سمیت نیز داربست سمیتی نشان نداد. ژل رویال تکثیر و چسبندگی سلولی داربست بهبود بخشید. در آزمون درونتن، روند بهبود زخم در حضور داربست تهیه شده، پس از 14 روز 21/92 درصد ارزیابی شد.
استنتاج: داربست الکتروریسی شده پلییورتان با محتوی 1درصد وزنی هیالورنیک اسید و 6 درصد حجمی ژل رویال برای اولین بار مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج حاصل از مطالعات برونتن و درونتن این مطالعه نشان میدهد این داربست میتواند کاندیدای مناسبی برای مهندسی بافت پوست و بهبود زخم باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
مهندسی پزشکی