دوره 31، شماره 195 - ( فروردین 1400 )                   جلد 31 شماره 195 صفحات 140-130 | برگشت به فهرست نسخه ها

Cheraghi M A, Ghobadi A, Manookian A, Shahmari M. Determinants of Quarantine Compliance in Epidemics in Synchrony with Coronavirus Disease 2019: A Scoping Review. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (195) :130-140
چراغی محمدعلی، قبادی اکرم، مانوکیان آرپی، شهماری مهربان. مروری بر تعیین کننده‌های رعایت قرنطینه در همه‌گیری ها در سینکرونی با پدیده کرونا: مرور دامنه‌ای. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (195) :130-140

سابقه و هدف: با توجه به شرایط کنونی از لحاظ شیوع و گسترش بیماری‌های عفونی، قرنطینه یکی از اقدامات ضروری پیشگیرانه در راستای حفظ سلامت جامعه می‏باشد.این مطالعه با هدف مرور تعیین‌کننده‌های رعایت قرنطینه در همه‌گیری‌ها در سینکرونی با پدیده کرونا انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری دامنه‌ای، مطالعات انجام شده در زمینه تعیین‌کننده‌های رعایت قرنطینه با هر نوع طراحی به زبان فارسی و انگلیسی، در محدوده زمانی 2020-2000 و در بانک‌های اطلاعاتی PubMed،
Embase ProQuest، Science Direct، Google Scholar، MagIran، SID، Iran Doc و Elmnet  و با استفاده از کلید واژه‌های Quarantine، Social Distance، Home Quarantine، Infectious Epidemic، Compliance، non-Compliance، Acceptance، Adherence و معادل فارسی آنها جستجو شد.
یافتهها: از مجموع 13755مقاله یافت شده در نهایت 10 مطالعه واجد شرایط وارد این مطالعه شد. عوامل بازدارنده اتخاذ خط‌مشی قرنطینه را می‌توان به علل مشکلات مالی به دنبال از دست دان شغل، عدم آموزش و آگاهی کافی، سطح تحصیلات پایین، فشار روانی و سختی دوره قرنطینه، عدم اعتماد و باورپذیری و نظارت ناچیز تقسیم‌بندی کرد. عوامل تسهیل‌گر رعایت قرنطینه شامل افزایش آگاهی، ایجاد محیط دواطلبانه، ارتباط شفاف، ایجاد اطمینان در مورد از دست ندادن شغل، التزام اخلاقی، سطح تحصیلات بالا و موقعیت مکانی شهری بود. پیشنهادات برای بالا بردن سطح تطابق افراد با قرنطینه خانگی شامل تشویق‌های حمایتی اقتصادی و تقویت پویش‌های اطلاع‌رسانی و آموزشی در مورد قرنطینه است.
استنتاج: با وجود محدودیت مطالعه‏ای که صرفاً قرنطینه در بیماری کووید19 را بررسی کرده باشد،  لزوم انجام مطالعات بیشتر بخصوص در ایران و درباره قرنطینه خانگی تأکید می‌شود.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پرستاری