دوره 30، شماره 192 - ( دی 1399 )                   جلد 30 شماره 192 صفحات 125-118 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholami-Borujeni F, Rahimi H, Eslamifar M, Yazdani Charati J. Heterotrophic Bacteria Count Index in Drinking Water and Possibility of Biofilm Formation in Household Drinking Water Treatment Devices in Sari, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (192) :118-125
غلامی بروجنی فتح ا..، رحیمی حمزه، اسلامی فر معصومه، یزدانی چراتی جمشید. شاخص باکتری های هتروترف در آب شهری و امکان رشد بیوفیلم در دستگاه های تصفیه آب خانگی شهر ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (192) :118-125

سابقه و هدف: استفاده از وسایل تصفیه آب خانگی جهت بهبود کیفیت آب آشامیدنی، حذف بو، مزه، کدورت، رنگ، ارگانیسمهای بیماریزا، مواد شیمیایی سمی، مواد آلی و سرطانزا بسیار رواج یافته است. در این مطالعه به بررسی شاخص باکتریهای هتروترف در آب شهری و امکان رشد بیوفیلم در دستگاههای تصفیه آب خانگی شهر ساری در سال 1398 پرداخته شد.
مواد و روشها: در یک مطالعه توصیفی تحلیلی، تعداد 50 نمونه از (ورودی و خروجی) از شبکه توزیع آب شرب شهری و خروجی دستگاههای تصفیه آب خانگی ساری در فصل تابستان با روش استاندارد برداشت و مورد آزمایش HPC با روش (R2A Agar) spread Plate قرار گرفت.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد 25 درصد (12 درصد بیش از حد استاندارد) از نمونههای آب شهری و 18 درصد از نمونههای خروجی سیستم تصفیه آب خانگی (4 درصد بیش از حد استاندار) HPC مثبت هستند. نتایج کاهش کلر باقیمانده در شبکه توزیع و خروجی دستگاههای تصفیهآب خانگی و وجود باکتریهای هتروتروف در نمونههای مورد بررسی، احتمال رشد بیوفیلم در شبکه و همچنین بر روی فیلترهای دستگاههای مورد مطالعه را تقویت میکند. بر اساس نتایج مطالعه،ارتباط معنیداری بین مدت زمان کارکرد فیلترها، HPC و کلر باقیمانده وجود دارد (001/0< P).
استنتاج: وجود باکتریهای هتروتروف در آب شهری و همچنین خروجی دستگاههای تصفیه آب خانگی و کاهش کلر باقیمانده آب، احتمال رشد بیوفیلم در شبکه آبرسانی و سیستم های تصفیه آب خانگی را هرچند بهصورت ناچیز افزایش میدهد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست