دوره 32، شماره 217 - ( بهمن 1401 )                   جلد 32 شماره 217 صفحات 112-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rameshgar M, Bahar A, Eslami Jouibari M, Hedayatizadeh-Omran A, Shojaei-Asrami R, Alizadeh-Navaei R. Association of Diabetes and Metformin Use with Gastric Cancer: A Case-Control Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 32 (217) :105-112
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15785-fa.html
رامشگر مهتاب، بهار عادله، اسلامی جویباری محمد، هدایتی زاده عمران اکبر، شجاعی اسرمی ریحانه، علیزاده نوایی رضا. رابطه دیابت و مصرف متفورمین با سرطان معده: یک مطالعه مورد -شاهدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (217) :105-112

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15785-fa.html


چکیده:   (1272 مشاهده)
 سابقه و هدف: بر اساس مطالعات اخیر دیابت با بروز سرطان معده در ارتباط است و به نظر می‌رسد که داروی متفورمین با القای آپوپتوز از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین دیابت و مصرف متفورمین با سرطان معده و مقایسه آن با گروه کنترل انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه به‌صورت مورد-شاهدی انجام شد. در طراحی آن گروه مورد (121 نفر) بیماران مبتلا به سرطان معده مراجعه‌کننده به بیمارستان امام خمینی شهر ساری و گروه شاهد (119 نفر) یکی از اعضای خانواده افراد مبتلا به سرطان بودند. سابقه ابتلا به دیابت و مدت آن و نحوه کنترل قند توسط چک ‌لیست جمع‌آوری و اطلاعات به‌دست‌آمده با نرم‌افزار آماری SPSS و آزمونهای T-test و Chi-square مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفت و برای محاسبه نسبت شانس از رگرسیون لجستیک استفاده شد.
یافتهها: گروه‌های مورد و شاهد ازنظر سن، جنسیت، محل سکونت، سطح تحصیلات، BMI و مصرف سیگار اختلاف معنیداری داشتند(0/05>P). در ارتباط با سابقه ابتلا به دیابت شانس تطبیق داده شده 87/0 به دست آمد (2/35-0/3 CI95%:، 0/87 Adjusted OR=) که معنی‌دار نبود(0/751=P) و در مورد سابقه مصرف داروهای کنترل‌کننده دیابت (ازجمله متفورمین) اختلاف معنی‌داری بین افراد دیابتی گروه مورد در مقایسه با افراد دیابتی گروه شاهد،مشاهده نشد(0/05<P).
استنتاج: به نظر می‌رسد که بین دیابت و داروهای کنترل‌کننده دیابت (ازجمله متفورمین) و هم‌چنین سایر فاکتورهای دخیل ازجمله مدت ‌زمان ابتلا به دیابت و یا سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت با ابتلا به سرطان معده درشمال ایران ارتباطی وجود ندارد.
 
واژه‌های کلیدی: سرطان معده، دیابت، متفورمین
متن کامل [PDF 651 kb]   (385 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb