Zendeboodi F, Ejtahed H, Gholian M M, Mortazavian A M, Sohrabvandi S, Khorshidian N et al . Beneficial Effects of Inactive and Non-Viable Probiotics on Health. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (193) :125-139
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15832-fa.html
زنده بودی فاطمه، اجتهد هانیه السادات، قلیان محمد مهدی، مرتضویان امیر محمد، سهراب وندی سارا، خورشیدیان نسیم و همکاران.. مزایای پروبیوتیکهای غیر فعال و غیر زنده بر سلامت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (193) :125-139
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15832-fa.html
چکیده: (2215 مشاهده)
براساس تعریف بیان شده توسط سازمان بهداشت جهانی، پروبیوتیکها در صورتی که به صورت زنده مورد
استفاده قرار گیرند اثرات سلامتی بخش بر میزبان دارند. با این حال در سالهای اخیر فواید بسیاری در اثر استفاده از سلولهای غیر فعال و غیر زنده میکروبها و یا متابولیتهای آنها مشاهده شده است. بنابراین به نظر میرسد که میتوان پروبیوتیکها را سلول یا عصاره سلول میکروب زنده، غیر فعال و یا حتی غیرزندهای معرفی کرد که دارای اثرات سلامتی بخش بر میزبان هستند. بر این اساس پروبیوتیکها به 3 دسته پروبیوتیکهای حقیقی، شبه پروبیوتیکها و روح پروبیوتیکها تقسیمبندی میشوند. این مطالعه به مرور اثرات و مکانیسم عملکرد سلامتی بخش سلولهای غیرفعال و غیرزنده میکروبی بر میزبان پرداخته است. همچنین در این مطالعه واژگان پیشنهادی جدید براساس ماهیت سلول یا ماده اثر بخش به گونه ای که تمامی جنبههای سلول میکروبی (زنده، غیر زنده، غیر فعال و عصاره سلولی) را در برگیرد شرح داده شده است.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
ویژه نامه میکروبیوتا