Asgharpoor M, hadizadeh talasaz F, Rahmany R. Medicinal Plants Used in Treatment of Vaginal Atrophy in
Postmenopausal Women: A Systematic Review. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (194) :140-155
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15861-fa.html
اصغرپور محرم، هادیزاده طلاساز فاطمه، رحمانی رقیه. گیاهان دارویی مورد استفاده در درمان آتروفی واژن زنان یائسه:
یک مطالعه مروری نظام مند. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (194) :140-155
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-15861-fa.html
چکیده: (4047 مشاهده)
سابقه و هدف: آتروفی واژن یکی از عوارض شایع و پیشرونده در زنان یائسه بوده که بر فعالیتهای روزمره زندگی، سلامت جنسی و کیفیت زندگی زنان تاثیر میگذارد. با توجه به خطرات هورمون درمانی، بسیاری از خانمهای یائسه به دنبال درمانهای گیاهی برای رفع علائم میباشند. لذا مطالعه حاضر با هدف مرور سیستماتیک مطالعات انجام شده در رابطه با تاثیر گیاهان دارویی در درمان آتروفی واژن زنان یائسه انجام شد.
مواد و روشها: جستجو در پایگاههای اطلاعاتی Scopus، Pubmed، Web of science، Science direct، SID، Magiran و Google scholar با استفاده از کلید واژههای انگلیسی Herbal Medicine، Medicinal Plants، vagina، Atrophy، Postmenopausal Period، Clinical Trial و کلید واژههای فارسی منوپوز، یائسگی، آتروفی واژن، طب گیاهی، گیاهان دارویی و کارازمایی بالینی توسط دو نفر از پژوهشگران بهطور مستقل و بدون محدودیت زمانی تا دسامبر 2020 انجام شد. جهت ارزیابی کیفیت مقالات وارد شده به مطالعه، از چک لیست کانسرت 2010 استفاده و مطالعاتی که نمره 18 و یا بیشتر داشتند، وارد مطالعه شدند.
یافته ها: از مجموع 747 مقاله به دست آمده از پایگاه های اطلاعاتی، 12 کارآزمایی بالینی شامل 7 نوع گیاهان دارویی (بابونه، شیرین بیان، رازیانه، پیوراریا میریفیکا، بذر کتان، کوهوش سیاه و شبدر قرمز) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج مطالعات نشان دادند که فرآوردههای گیاهی میتوانند در کاهش علائم آتروفی واژن در زنان یائسه از تأثیر مطلوبی برخوردار باشند.
استنتاج: به دنبال انجام مطالعـات بیشتر و در صورت تاثیرگذاری کافی، گیاهان دارویی حاوی فیتواستروژنها میتوانند به عنوان یک درمان انتخابی برای بهبود آتروفی واژن و جایگزین مناسبی بـرای داروهای شیمیایی باشند.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
مامائی