دوره 30، شماره 193 - ( بهمن 1399 )                   جلد 30 شماره 193 صفحات 180-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yaghobfar R, Vaziri F, Nojomi S A, Fateh A, Khatami S, Siadat S D. Interaction between Intestinal Microbiota and Serotonin Metabolism. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (193) :169-180
یعقوب فر رضوان، وزیری فرزام، نجومی سید علی، فاتح ابوالفضل، خاتمی شهره، سیادت سید داور. ارتباط بین میکروبیوتای روده و متابولیسم سروتونین. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (193) :169-180

میکروبیوتای روده تولید مولکولهای سیگنالینگ، مانند سروتونین (5-Hydroxytryptamine: 5-HT) را در میزبان تنطیم میکنند. سروتونین یک آمین بیوژنیک است که بهعنوان یک نوروترنسمیتر در روده و مغز حضور دارد. بین میکروبیوتای دستگاه گوارش انسان و سیستم سروتونین تعامل کاملی وجود دارد. میکروبیوتای روده نقش مهمی در مسیرهای سیگنالینگ سروتونین از طریق محور روده- مغز ایفا میکند و نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی بیماریهای متابولیکی و فیزیولوژیکی مرتبط با سروتونین دارد. هدف مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین میکروبیوتای روده و نقش آن در تنظیم سطح سروتونین محیطی است. با توجه به عدم پژوهش کافی و تعیین نشدن ارتباط دقیق بین میکروبیوتا و سیستم سروتونین، اهمیت این مطالعه مروری دو چندان است. در مطالعات متعدد تغییر در میکروبیوتای روده ممکن است سبب تعدیل سیگنالینگ سروتونین شود. همچنین هرگونه اختلال در سیستم سروتونین و عدم هومئوستازی در آن میتواند در تغییر هومئوستازی میکروبیوتای روده به دیسبیوزیس موثر باشد و در نهایت باعث ایجاد التهاب در روده و اختلالات دستگاه گوارش شود. امروزه با افزایش مطالعات در زمینه  مکانیسمهای دقیق تعامل بین میکروبیوتای روده و سیستم سروتونین مشخص شده است که بین میکروبیوتای دستگاه گوارش و سطح سروتونین ارتباط وجود دارد. در این راستا مطالعه حاضر نشان داد که میکروبیوتای روده میتواند بر سیستم سروتونین در محور روده و مغز تاثیرگذارد. همچنین سیگنالینگ سروتونین در مسیر محور روده- مغز ممکن است در راهکارهای درمانی جدید برای بهبود اختلالات مرتبط با سروتونین در نظر گرفته شود. از این رو، مطالعات بیشتری به منظور تعیین دقیقتر ارتباط بین میکروبیوتای روده و سیستم سروتونین پیشنهاد میشود.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ویژه نامه میکروبیوتا