دوره 30، شماره 194 - ( اسفند 1399 )                   جلد 30 شماره 194 صفحات 198-186 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mobini M. Metabolic Syndrome in Rheumatic Diseases: A Review Article. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (194) :186-198
مبینی مریم. سندرم متابولیک در بیماری های التهابی روماتیسمی یک مقاله مروری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (194) :186-198

بیماریهای التهابی روماتیسمی، علاوه بر درگیری مفاصل و دیگر سیستمهای بدن، با افزایش مورتالیتی و موربیدیتی نیز همراه هستند. یکی از شایعترین علل مرگ و میر در بیماران مبتلا به این بیماریها، دلایل قلبی عروقی است که میتواند ناشی از ماهیت و پاتوفیزیولوژی بیماری، التهاب مزمن و داروهای مورد استفاده باشد. با وجود متفاوت بودن پاتوژنز و علایم بیماریهای آرتریت روماتویید، لوپوس سیستمیک اریتماتو، آرتریت پسوریازیس و نقرس، وجود التهاب مزمن وجه مشترک پاتوفیزیولوژیک آنها میباشد. در سالهای اخیر، همراهی سندرم متابولیک با برخی از این بیماریها نشان داده شده است. بررسی سندرم متابولیک در بیماریهای التهابی روماتیسمی از دیدگاههای مختلف دارای اهمیت میباشد، از آن جمله میتوان همراهی در ایجاد بیماریهای قلبی عروقی، ایجاد وضعیت پیش التهابی، انتخاب نوع درمان و پایشهای مربوط به آن را نام برد. در این مقاله مروری، در ابتدا به بررسی اهمیت سندرم متابولیک در بیماریهای روماتیسمی به صورت کلی پرداخته میشود، سپس هر یک از بیماریهای فوق به صورت جداگانه مورد بررسی قرار میگیرند. در این مطالعه با بررسی مطالعات قبلی به این نتیجه رسیدیم که ،چاقی شکمی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید و لوپوس، چاقی شکمی و پرفشاری خون در بیماران مبتلا به آرتریت پسوریازیس و هیپرتری گلیسریدمی و پرفشاری خون در نقرس از اجزای مهم سندرم متابولیک میباشند که نیاز به مراقبت بیشتر دارند.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: روماتولوژی