دوره 31، شماره 205 - ( بهمن 1400 )                   جلد 31 شماره 205 صفحات 70-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zangouri V, Omidifar N, Heshmati M, Ranjbar A, Shokripour M. Relationship between Non-Technical Factors and Diagnostic Accuracy of Frozen Section in Axillary Lymph Nodes in Patients with Breast Cancer. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (205) :62-70
زنگوری وحید، امیدی فر نوید، حشمتی محمد، رنجبر عالیه، شکری پور منصوره. بررسی ارتباط عوامل غیر تکنیکال با دقت تشخیصی فروزن سکشن در غدد لنفاوی زیر بغل در بیماران مبتلا به کارسینوم پستان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (205) :62-70

سابقه و هدف: درگیری غدد لنفاوی ناحیهای یکی از فاکتورهای اصلی تعیینکننده پیشآگهی در سرطان پستان میباشد. بررسی غدد لنفاوی پیشگام (SLNB)در حین عمل جراحی به روش فروزن سکشن (FS) سبب میشود در صورت نیاز، تخلیه غدد لنفاوی در همان عمل انجام شود. یکی از مشکلات روش FS، نتایج منفی کاذب میباشد. هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه عوامل غیر تکنیکال با بروز نتایج منفی کاذب FS در بیوپسی از غدد لنفاوی پیشگام بود.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی و گذشتهنگر با استفاده از پرونده پزشکی، اطلاعات مربوط به بیمارانی که در سال 1396 و 97 در مرکز آموزشی- درمانی شهید فقیهی شیراز تحت عمل جراحی سرطان پستان و SLNB قرار گرفته بودند، جمعآوری شد. برای تشخیص موارد منفی کاذب، گزارش پاتولوژی FS و دائمی (روش استاندارد بررسی نمونههای پاتولوژی) با هم مقایسه شد.
یافتهها: داده های 198 بیمار در این مطالعه بررسی شد، میانگین اندازه قطر تومور پستان در آنها 26/2 میلیمتر گزارش شد. حساسیت، ویژگی و نرخ منفی کاذب به ترتیب 80 ، 98/4 و 19/6 درصد محاسبه شد. از بین عوامل غیرتکنیکال مورد بررسی شامل قطر تومور پستان، نوع پاتولوژی، میکرومتاستاز، گرید تومور و درگیری لنفووسکولار تنها بین درگیری لنفووسکولار و نتایج منفی کاذب رابطه آماری معنی دار وجود داشت (0/026= P).
استنتاج: مطالعه حاضر نشان داد که وجود تهاجم لنفووسکولار احتمال نتایج منفی کاذب را بیش تر می کند.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: جراحی عمومی