دوره 31، شماره 199 - ( مرداد 1400 )                   جلد 31 شماره 199 صفحات 173-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shirinzadeh A, Habibzadeh R, Zahedi Avval F, Talebi Doluee M, Saeidi M, Morovatdar N, et al . A Comparative Study of hs-CRP Diagnostic Value and ABCD2 Criteria in Predicting the Future Incidence of Acute Cerebrovascular Events during Follow-up in TIA Patients. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (199) :169-173
شیرین زاده آزاده، حبیب زاده رضا، زاهدی اول فرناز، طالبی دولوئی مرتضی، سعیدی مرتضی، مروت دار نگار، و همکاران.. بررسی مقایسه ای ارزش تشخیصی hs-CRP با معیارهای ABCD2 در پیش بینی بروز آتی حوادث حاد عروق مغزی در طی فالوآپ در بیماران TIA. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (199) :169-173

سابقه و هدف: سکته مغزی شایعترین و در عین حال مرگ آورترین و پر عارضهترین بیماری مغز و اعصاب محسوب میگردد. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه hs-CRP با معیارهای ABCD2 در پیشبینی بروز آتی حوادث حاد عروق مغزی در طی فالوآپ در بیماران TIA میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع کوهورت بوده که در بیمارانTIA  در طی 24 ساعت اول بروز علایم بررسی شد. از افراد مورد بررسی پس از اخذ نمونه خون و اطلاعات دموگرافیک، hs-CRP آنها اندازهگیری شد. سابقه هایپرتنشن، وجود اترواسکلروز و نمره امتیازدهی ABCD2 نیز ثبت شد.
یافتهها: 135 بیمار مورد مطالعه 69 نفر (11/51 درصد) مرد و 66 نفر (88/48 درصد) زن بودند. در طی سه ماه، 8 نفر دچار سکته گردیدند. در بررسی ارتباط سطح hs-CRP با بروز سکته رابطه معنیداری دیده نشد (303/0P=). اما نمره ABCD2 بالاتر از کات آف 5/1 با حساسیت 5/87 درصد و اختصاصیت 9/81 بهصورت معنیداری قادر به پیشبینی وقوع سکته بود (011/0P=). فشار خون سیستولی و نمره ABCD2، بهترتیب با OR برابر 04/1 و 43/2 قادر به پیشبینی وقوع سکته بودند (05/0< P). اما رابطه معنیداری بین سن بالاتر از 60 سال و بروز اختلال در تکلم با سطح hs-CRP وجود داشت (05/0< P).
استنتاج: سطح CRP ارتباط معنیداری با بروز یا عدم بروز سکته طی سه ماه آینده پس از TIA نداشت و نمره ABCD2 کارایی بهتری در این زمینه داشت.
واژه‌های کلیدی: CRP، TIA، سکته حاد مغزی، سکته گذرای مغزی
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: طب اورژانس