چکیده: (1299 مشاهده)
سابقه و هدف: کیفیت غیرخطی بودن EEG مانند سایر سیگنالهای بینظم را میتوان با مقداری کمی نمود. بعضی از این مقادیر مانند نمای لیاپانف (Lyapunov) در بررسی واگرایی مسیر سیگنال و برخی از این کمیکنندهها نیاز به بازسازی مسیر سیگنال دارند و برخی دیگر ندارند. اما همه این کمی کنندهها برای تعیین کمیت پیچیدگی سیگنال به سیگنال های طولانی نیاز دارند.
مواد و روشها: در این مطالعه ما یک رویکرد جدید برای بررسی پیچیدگی سیگنال آشفته در کوتاه مدت و استفاده از این روش برای بررسی پیچیدگی EEG ارائه خواهیم نمود. این روش، مبتنی بر مدلسازی سیگنال و مقایسه این مدل با سیگنال واقعی است. اهمیت این روش توانایی آن در تخمین پیچیدگی سیگنال کوتاه مدت به ویژه در سیگنالهایی است که پویایی آنها به سرعت تغییر میکند.
یافتهها: برای بررسی کمی میزان مناسب بودن روش ارائه شده، این روش بر روی یک سیگنال EEG محاسبه شد و همچنین مقادیر نمای لیاپانف با دو روش Wolf و Rosenstein محاسبه شد و میزان همبستگی مقدار به دست آمده از روش ارائه شده و دو نمای لیاپانف محاسبه گردید که مشابهت این مقدار با مقایسه با روش Wolf برابر با 90 درصد و با مقایسه با روش Rosenstein برابر با 83 درصد بود.
استنتاج: روش ارائه شده میتواند پیچیدگی سیگنالها را در دورههای کوتاه مدت تخمین بزند. این ویژگی کمیکننده که برای سیگنالهای کوتاه مدت کاربرد دارد این ویژگی را برای بررسی تغییرات سریع و بررسی زمانی این تغییر قابل استفاده میکند. این کمیساز همچنین میتواند در بررسی سیگنالهای آشوبگون دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
فیزیک پزشکی