دوره 31، شماره 199 - ( مرداد 1400 )                   جلد 31 شماره 199 صفحات 192-186 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemi marzbal S, Zakizad abkenar M, Mohammadpour R, Ilali E S. Relationship between Loneliness and Abuse in Elderly People. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (199) :186-192
قاسمی مرزبال سحر، زکی زاد آبکنار منیژه، محمدپور رضاعلی، ایلالی احترام السادات. ارتباط بین احساس تنهایی و تجربه سوء رفتار در سالمندان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (199) :186-192

سابقه و هدف: یکی از مهمترین چالشها در زمینه مراقبت و حمایت از سالمندان پدیده سوء رفتار در سالمندان میباشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین احساس تنهایی و تجربه سوء رفتار در سالمندان مراجعهکننده به اورژانس بیمارستانهای شهرستان آمل در سال 1398 صورت گرفت.
مواد و روشها: این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی است که روی 220 سالمند 60 سال و بالاتر مراجعهکننده به اورژانس بیمارستانهای شهرستان آمل در سال 1398 و بهصورت نمونهگیری در دسترس انجام شد. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامههای بررسی سوء رفتار خانواده نسبت به سالمندان، احساس تنهایی (SELSA) و اطلاعات جمعیتشناختی بود. تجزیه و تحلیل دادهها با نرمافزار 22SPSS و با استفاده از آزمونهای آمار توصیفی، ضریب همبستگی اسپیرمن، مدل رگرسیون چندگانه و تحلیل واریانس صورت گرفت.
یافتهها: میانگین سنی سالمندان 45/5 ±5/66 سال بود و 7/62 درصد از شرکتکنندگان زن بودند. 9/50 درصد از سالمندان، حداقل یکی از انواع سوء رفتار را تجربه کرده بودند. بیشترین میزان شیوع سوء رفتار، غفلت عاطفی (1/29 درصد) و کمترین آن مربوط به سوء رفتار جسمی (5/0 درصد) بود. در مطالعه حاضر بین تمام ابعاد سوء رفتار به جز سه بعد سلب اختیار (5/0=P)، سوءرفتار جسمی(1/0P=) و غفلت مالی (1/0=P)، با احساس تنهایی ارتباط معنیداری وجود داشت (001/0P=).
استنتاج: آموزش و آگاهی سالمندان و مراقبین از پدیده سوء رفتار میتواند به کمتر شدن سوء رفتار کمک کرده و ارتباط بین مراقب و سالمندان را بهبود ببخشد و در نتیجه موجب کاهش احساس تنهایی در سالمندان شود.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: پرستاری