دوره 31، شماره 199 - ( مرداد 1400 )                   جلد 31 شماره 199 صفحات 168-162 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tavakoli F, Roshandel E, Bonakchi H, Hajifathali A, Parkhideh S. Association between CRP Level on Admission Day and Length of Hospitalization and Engraftment in Patients Undergoing Autologous Hematopoietic Stem Cell Transplantation. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (199) :162-168
توکلی فرزانه، روشندل الهام، بنکچی حسین، حاجی فتحعلی عباس، پرخیده سایه. ارتباط بین سطح CRP سرم در روز بستری با پیوندپذیری و طول مدت بستری در بیماران تحت پیوند اتولوگ سلول های بنیادی خونساز. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (199) :162-168

سابقه و هدف: در مطالعات مختلفی نقش پروتئین واکنشی c (CRP) طی روزهای مختلفی از پیوند و در فرآیندهای التهابی و پیامدهای بالینی پس از پیوند سلول بنیادی مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه ما به بررسی ارتباط میزان CRP روز بستری، با اولین پیامد پس از پیوند، پیوندپذیری و همچنین طول مدت بستری در بیماران تحت پیوند اتولوگ سلولهای بنیادی خونساز پرداختیم.
مواد و روشها: در این مطالعه گذشتهنگر طی سالهای 1399-1393 استخراج دادهها شامل اطلاعات دموگرافیک بیماران، سطح CRP بدو ورود، شمارش گلبولهای سفید و پلاکت برای محاسبه روز پیوندپذیری و محاسبه مدت زمان بستری صورت گرفت. جهت آنالیز دادهها، مدل مخاطرات متناسب کاکس، بررسی نمودار Score process، آزمون Kolmogorov-type supremum و مدل رگرسیون خطی انجام شد.
یافتهها: دادههای حاصل از این مطالعه، رابطه معنیداری بین سطح CRP روز اول بستری و روز پیوندپذیری و همچنین طول مدت بستری نشان نداد.
استنتاج: بررسیهای آتی شامل در نظر گرفتن روند تغییرات CRP، سطح CRP در کنار سایر فاکتورهای التهابی در روزهای شیمی درمانی مهیاسازی و یا روز تزریق سلولهای بنیادی، ممکن است اطلاعات سودمندتری فراهم آورد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: هماتولوژی و آنکولوژی