دوره 31، شماره 200 - ( شهریور 1400 )                   جلد 31 شماره 200 صفحات 137-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Arabi M, Jokar A. Causes of Tinnitus and Prudence to Maintain Ear Health from the Perspective of Iranian Medicine. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (200) :125-137
عربی مریم، جوکار آسیه. بررسی اسباب و علل وزوز گوش (طنین) و تدابیر حفظ سلامت گوش از دیدگاه طب ایرانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (200) :125-137

چکیده:   (2009 مشاهده)
سابقه و هدف: وزوز گوش، درک صدا بدون وجود محرک صوتی خارجی است که تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی مبتلایان میگذارد. این اختلال فعالیت‌های روزمره، خواب و عملکرد اجتمـاعی بیمـار را مختل کرده و هزینه‌های زیادی برای فرد و اجتماع به دنبال دارد. علی‌رغم مطالعات فراوان طب نوین، پاتوفیزیولوژی دقیق وزوز گوش ناشناخته است. به همین دلیل، توجه به طب مکمـل بـرای مدیریت و کنترل بیماری در حال افزایش است. هدف این مطالعه، مرور منابع طب ایرانی و بررسی علل وزوز گوش از دیدگاه این طب و پی‌ریزی الگوی مناسب برای پیشگیری و درمان این اختلال است.
مواد و روشها: این مطالعه، یک پژوهش کیفی (تحلیل محتوای سوماتیو) در مورد وزوز گوش در کتب طب ایرانی از کتابخانه دیجیتالی نور و منابع الکترونیک می‌باشد.
یافتهها: یکی از علل مهم وزوز گوش ایجاد اخلاط غلیظ و ریاح (تجمع مواد زائد) در گوش و مغز به علت سوء مزاجات، سوء هضم و بیماری‌های مشارکتی و ایجاد تموج و حرکت در این ریاح و به دنبال آن تحریک عصب شنوایی به‌صورت احساس وزوز است. طب ایرانی، در دو جنبه پیشگیری و درمان وزوز گوش، بر رعایت اصول شش‌گانه حفظ سلامتی تأکید زیادی دارد.
استنتاج: به ﻧﻈﺮ ﻣﻲ‌رﺳﺪ ﺑﺎ اصلاح سبک زﻧﺪﮔﻲ، می‌توان ﺗﺎ ﺣﺪود زﻳﺎدی از ﺑﺮوز ﺑﻴﻤﺎری جلوگیری کرده و در ﺻﻮرت اﻳﺠﺎد ﺑﻴﻤﺎری، ﺑﺎ روش‌های آسان‌تر و ﻛﻢ عارضه‌تر اﻗﺪام ﺑﻪ درﻣﺎن ﻛﻨﻴﻢ
واژه‌های کلیدی: وزوز گوش، طب سنتی ایرانی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: طب سنتی