دوره 31، شماره 199 - ( مرداد 1400 )                   جلد 31 شماره 199 صفحات 120-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zazouli M A, Gholami-Borujeni F, Babanejad E, Amiri-Hosseini S. Photocatalytic Removal of Malachite Green Dye from Aqueous Solutions Using Halloysite–TiO2 Nanocomposite. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (199) :107-120
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16539-fa.html
ززولی محمد علی، غلامی بروجنی فتح اله، بابانژاد اسماعیل، امیری حسینی سهیلا. حذف فتوکاتالیستی رنگ مالاشیت گرین از محلولهای آبی با استفاده از نانوکامپوزیت هالوسیت-دی اکسید تیتانیوم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (199) :107-120

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16539-fa.html


چکیده:   (1486 مشاهده)
 سابقه و هدف: مالاشیت گرین یکی از رنگهای پرکاربرد در صنایع مختلف، آبزی پروری و قارچکشهاست. باقیمانده آن اثرات سوئی بر سلامت محیط و انسان دارد. بنابراین حذف آنها از پساب قبل از تخلیه به محیط زیست ضروری است. با توجه به مطالعات انجام شده در حذف باقیمانده از محیط آبی، هدف این مطالعه بررسی کارایی فرایند فتوکاتالیستی با استفاده از نانوکامپوزیت هالوسیت- دی اکسید تیتانیوم در حذف مالاشیتگرین از محلولهای آبی و تاثیر پارامترهای مختلف بر کارایی فرایند میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی در یک سیستم ناپیوسته انجام شد. در این فرایند از یک عدد لامپ 15 وات (UV-C) با قطر 26 میلیمتر، طول 45 سانتیمتر و نانوکامپوزیت (هالوسیت- دیاکسید تیتانیوم) استفاده شد. تاثیر متغیرهای زمان، تماس، دوز نانوکامپوزیت، غلظت رنگ و pH واکنش برکارایی حذف بررسی شد. مشخصات نانوکامپوزیت سنتز شده با استفاده از روش سل- ژل توسط تکنیکهای XRD و SEM تعیین شد. غلظت مالاشیت گرین با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر UV-VIS در طول موج 619 نانومتر ارزیابی شد.
یافتهها: نتایج نشان داد، بهترین راندمان حذف فتوکاتالیستی رنگ با نانوکامپوزیت هالوسیت- دی اکسید تیتانیوم در غلظت 3 میلی‌گرم در لیتر، 10pH=، زمان تماس90 دقیقه، دوز نانوکامپوزیت 1/0 گرم در لیتر با راندمان 29/91 درصد بود.
استنتاج: این مطالعه نشان داد که فرایند فتوکاتالیستی با استفاده از نانوکامپوزیت (هالوسیت- دی اکسید تیتانیوم) در تجزیه و حذف رنگ مالاشیت گرین کارآمد می‌باشد.
متن کامل [PDF 1944 kb]   (728 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb