دوره 31، شماره 204 - ( دی 1400 )                   جلد 31 شماره 204 صفحات 164-157 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hoshyari N, Farahbod F, Nabati M, Haddadi A, Mousavi J, Shahsavar N. Association between Coronary Artery Sclerosis and Dental Pulp Calcification in Patients Attending Sari Touba Clinic, 2019. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (204) :157-164
هوشیاری نرجس، فرهبد فروزان، نباتی مریم، حدادی اعظم، موسوی جابر، شهسوار نرگس. بررسی ارتباط بیماری اسکلروزیس عروق کرونری و کلسیفیکاسیون های پالپ دندانی در بیماران مراجعه کننده به کلینیک طوبی ساری سال 1398. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (204) :157-164

سابقه و هدف: بیماری عروق کرونر علت مهمی برای مرگ و میر و ایجاد عوارض و ناتوانی در جامعه میباشد و هزینههای درمانی عمدهای برای بیماران دارد. از آنجا که سنگهای پالپی دندان، کلسیفیکاسیونهای اکتوپیک دیواره عروق پالپ هستند، میتوانند پاتوژنز مشابه با کلسیفیکاسیونهای سایر ارگانهای بدن و از جمله آترواسکلروز عروق کرونر داشته باشند. لذا هدف از این مطالعه تعیین رابطه بیماری عروق کرونر و سنگ پالپی دندان در رادیوگرافی پانورامیک بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تحلیلی مورد- شاهدی و یکسویه کور، از 94 نفر در محدوده سنی 30 تا 65 سال که برای انجام آنژیوگرافی به کلینیک طوبی ساری مراجعه کرده بودند، دعوت شد که در مطالعه شرکت کنند. افراد مورد مطالعه به دو گروه مورد (با نتیجه آنژیوگرافی significant) و شاهد (با نتیجه آنژیوگرافی نرمال) تقسیم شدند. سپس از آنها رادیوگرافی پانورامیک تهیه شد.گرافیهای هر دو گروه برای تعیین سنگ پالپی بررسی شد و نتایج با استفاده از آزمون chi-square آنالیز شدند.
یافتهها: یافته های این مطالعه ارتباط معنیدار آماری بین اسکلروزیس عروق کرونری و حضور سنگ پالپی نشان
داد (05/0
>P).
استنتاج: اسکلروزیس عروق کرونری و کلسیفیکاسیون پالپ دندانی بهطور قابل ملاحظهای با هم در ارتباطند. رادیوگرافی دندانی پتانسیل استفاده بهعنوان یک متد غربالگری سریع برای تشخیص زودهنگام اسکلروزیس عروق کرونری دارد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: دندانپزشکی