دوره 31، شماره 199 - ( مرداد 1400 )                   جلد 31 شماره 199 صفحات 106-98 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholinataj A, Ravanbod A, Bagheri-Nesami M, Mardanshahi Z. Professional Ethics of Medical Interns in Clinical Settings of Mazandaran University of Medical Sciences from the Perspective of Professors: A Descriptive-Analytical Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (199) :98-106
قلی نتاج عبدالمجید، روان بد علی، باقری نسامی معصومه، مردانشاهی زهرا. ارزیابی اخلاق حرفه ای کارورزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در محیط بالینی از دیدگاه اساتید: یک مطالعه توصیفی-تحلیلی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (199) :98-106

سابقه و هدف: یکی از مباحث مطرح و مهم در اخلاق پزشکی، اخلاق حرفهای است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اخلاق حرفهای کارورزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در محیط بالینی از دیدگاه اساتید، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی، بر روی 161 نفر از اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی در سال تحصیلی 99-98 انجام شد. انتخاب نمونهها با استفاده از روش سرشماری انجام گرفت، و جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه محقق ساخته 25 آیتمی ارزیابی اخلاق حرفهای کارورزان استفاده گردید. تحلیل اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحرافمعیار) و تحلیلی (آزمونهای تی تست، ضریب همبستگی پیرسون و ANOVA) انجام شد.
یافتهها: از مجموع 161 نفر از اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی شرکتکننده در مطالعه حاضر، 5/66 درصد مرد و 8/93 درصد متاهل بودند. میزان اخلاق حرفهای اکثر کارورزان پزشکی از دیدگاه اساتید، با میانگین و انحراف معیار 74/9±71/86 ، در سطح خوب بود. اخلاق حرفهای اکثر کارورزان (06/49 درصد) در سطح خوب بود. بین نمره ارزیابی شده اخلاق حرفه‌ای کارورزان توسط اساتید با متغیرهایی نظیر سن، جنس، وضعیت تاهل و سابقه کار اساتید ارتباط معناداری وجود نداشت (05/0<P). همچنین، بالاترین نمره اخلاق حرفهای کارورزان پزشکی داده شده توسط اساتید گروه گوش، حلق و بینی (65/5 ± 114) و کمترین نمره توسط اساتید گروه طب اورژانس (27/4±57/78) بود (05/0>P).
استنتاج: اخلاق حرفهای اکثر کارورزان پزشکی در سطح خوب بود. همچنین، اساتید مرد و متاهل نظرات مطلوبتری را نسبت به اخلاق حرفهای کارورزان پزشکی داشتند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: اخلاق پزشکی