دوره 31، شماره 204 - ( دی 1400 )                   جلد 31 شماره 204 صفحات 101-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabaei F, Alaee E, Besharat M. Glomerular Filtration Rate Changes in Neonates with Sepsis Treated with Amikacin and Cefotaxime. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (204) :95-101
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16682-fa.html
طباطبایی فاطمه السادات، علائی احسان، بشارت مهسا. مقایسه تفاوت فیلتراسیون گلومرولی ناشی از آمیکاسین با سفوتاکسیم در نوزادان تحت درمان به دلیل سپسیس نوزادی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (204) :95-101

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16682-fa.html


چکیده:   (1218 مشاهده)
 سابقه و هدف: آمینوگلیکوزیدها (AG) مانند آمیکاسین که به طور گسترده در نوزادان برای پیشگیری و درمان عفونتها استفاده میشود، اثرات نفروتوکسیک دارد. این مطالعه با هدف ارزیابی تغییرات فیلتراسیون گلومرولی در کمک به تشخیص آسیب توبولار کلیوی حاد (AKI) به دنبال تجویز آنتی بیوتیک در نوزادان بستری به دلیل سپسیس طراحی شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی-توصیفی، 45 نوزاد بستری در  NICUبیمارستان آموزشی- درمانی کودکان طالقانی شهر گرگان با تشخیص سپسیس تحت درمان با آمیکاسین و آمپیسیلین با 45 نوزاد دیگر تحت درمان با آمپیسیلین و سفو تاکسیم مورد مقایسه قرار گرفتند. GFR با استفاده از فرمول شوارتز (کراتینین سرم/قد *45/0) محاسبه شد و براساس جدول فاناروف طبقهبندی شد. میانگین و انحراف استاندار د BUN،Cr  و GFR نوزادان در روزهای 1 و 7 در گروهها بررسی شد. نتایج مطالعه با استفاده از نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در گروه آمیکاسین و آمپیسیلین 2 مورد (4/4 درصد) و در گروه آمپیسیلین و سفوتاکسیم 1 مورد (2/2 درصد) دچار AKI شدند. در گروه دریافتکننده آمیکاسین و در گروه دریافتکنندهی سفوتاکسیم میانگین Cr روز هفتم و GFR روز هفتم از نظر آماری تفاوتی نداشتند (0/05P>).
استنتاج: استفاده از ترکیب آمیکاسین و آمپیسیلین در نوزادان نسبت به استفاده از آمپیسیلین و سفوتاکسیم، در ایجاد آسیب کلیوی تفاوت معناداری ندارد و در صورت رویداد آسیب کلیوی در نوزادان تحت درمان، باید به دنبال علت دیگری بهجز آنتی بیوتیک مصرفی بود.
متن کامل [PDF 516 kb]   (351 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: نفرولوژی کودکان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb