دوره 31، شماره 203 - ( آذر 1400 )                   جلد 31 شماره 203 صفحات 200-194 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallah M, Davoodi L, Najafi-Vosough R, Sardari M, Kordi S, Faizi F, et al . Seroprevalence of Toxocara in Patients Attending Qaemshahr Rural Health Centers, Iran 2019. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (203) :194-200
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16841-fa.html
فلاح محمد، داودی لطف اله، نجفی وثوق رویا، سرداری محمد، کردی شیرافکن، فیضی فریبا، و همکاران. و همکاران.. بررسی میزان شیوع سرمی توکسوکارا در مراجعین به مراکز بهداشتی روستایی قائم شهر در سال 1398. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (203) :194-200

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16841-fa.html


چکیده:   (1128 مشاهده)
 سابقه و هدف: توکسوکاریازیس یکی از عفونتهای منتقله از حیوانات است که در شرایط خاص میتواند چشم، احشاء و حتی سیستم عصبی انسان را درگیر کند. این عفونت که دارای گستردگی جهانی است در مناطق با سطح بهداشت پائین خصوصا روستاها بیشتر وجود دارد. از آنجاییکه هیچ مطالعه سرمی در این خصوص در شهرستان قائمشهر انجام نشده بود، در این پژوهش شیوع سرمی توکسوکارا در مناطق روستائی قائمشهر با روش سرولوژی الایزا و همچنین عوامل خطر آن ارزیابی شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 370 نفر از مناطق مختلف روستائی انتخاب و بعد از تکمیل پرسشنامه و خونگیری و جدا کردن سرمها، آنتیبادی ضد توکسوکارا با استفاده از کیت الایزا (نواتک، آلمان) اندازهگیری شد. نتایج در نرمافزار SPSS24 ثبت و با استفاده از رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: 159 نفر (42/97 درصد) دارای آنتیبادی ضد توکسوکارا بودند. در هیچ متغیری ارتباط معنادار مشاهده نگردید. فقط در دو منطقه روستائی از مناطق پنجگانه انتخاب شده بهطور چشمگیری شیوع سرمی بیشتری مشاهده گردید (0/05< P).
استنتاج: تاکنون این مطالعه بیشترین شیوع سرمی گزارش شده توکسوکارا در ایران بوده است. پیشنهاد میشود پزشکان این منطقه این عفونت را با بیماریهایی که علائم مشابهی دارند مورد توجه بیشتری قرار دهند. باتوجه به شیوع سرمی بالای توکسوکارا در این منطقه، پیشنهاد میشود مطالعات تکمیلی در مناطق دیگر استان مازندران که اقلیم مشابهی دارند انجام گردد.
متن کامل [PDF 420 kb]   (450 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: انگل شناسي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb