دوره 31، شماره 202 - ( آبان 1400 )                   جلد 31 شماره 202 صفحات 195-179 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zazouli M A, Hashempour Y, Yousefi Z, Ala A. Environmental Factors Affecting the Incidence, Infection and Mortality Rates of COVID-19: A Systematic Review. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (202) :179-195
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16923-fa.html
ززولی محمد علی، هاشم پور یلدا، یوسفی ذبیح الله، علا علیرضا. عوامل محیطی تاثیر گذار بر میزان ابتلا، عفونت و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-19: یک مطالعه مرور سیستماتیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (202) :179-195

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-16923-fa.html


چکیده:   (1482 مشاهده)
 سابقه و هدف: عواملی محیطی در میزان ابتلا، عفونت و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-19 می توانند نقش داشته باشند. در این مطالعه یک بررسی سیستماتیک از مطالعات اثر بخشی عوامل محیطی تاثیرگذار بر میزان ابتلا، عفونت و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-19 انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه با مرور سیستماتیک مقالات منتشر شده موجود، مطالعات موردی واطلاعات
مختلف ازگزارشها و وب سایتهای رسمی با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی
 PubMed، Scopus،Web Of Science، Google Scholar، Magiran و Scientific Information Database(SID) باکلید واژههای Covid-19، Environmental factors، Air pollution، Temperature and humidity، Water and wastewater و Coronaviros تا جولای 2021 در زمینه ارتباط بین فاکتورهای محیطی تاثیرگذار بر عفونت و مرگ و میر ناشی از کووید-19 انجام شده است. ارزیابی کیفی مقالات با استفاده از چک لیست STROB انجام شد.
یافتهها: از مجموع 62 مقاله جستجو شده در نهایت 30 مقاله بررسی شد. هر یک از عوامل آلودگی هوا، دما، رطوبت، آب، فاضلاب و پسماند میتوانند در میزان ابتلا، عفونت و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-19 نقش داشته باشند. تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود، بر نقش موثر کنترل عوامل محیطی در جلوگیری از شیوع و کاهش میزان ابتلا، عفونت و مرگ و میر ناشی از آن بر بیماری کووید-19 تاکید دارد. بهبود عملکرد محیطی در جهان یکی از بهترین و موثرترین راههای پیشگیری از همهگیری بیماری، به ویژه در مورد کووید-19 در حال حاضر است.
استنتاج: اطمینان از بهبود عملکرد محیطی در جهان برای محافظت کشورها از جمعیت خود برای مقابله با کووید-19 و محافظت از جمعیت در برابر سایر خطرات بهداشت عمومی ضروری است. لازم است سرمایهگذاری بیشتری در تحقیق و توسعه انجام شود.
متن کامل [PDF 572 kb]   (623 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb