دوره 32، شماره 210 - ( تیر 1401 )                   جلد 32 شماره 210 صفحات 79-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kalantai nejad N, Bagheri M, Ghaedamini H, Kalantari nejad M, Amirzadeh R, Yazdi F et al . Prevalence of Persistent Pulmonary Hypertension of the Newborn and Associated Factors in Term Neonates Born in Southeast of Iran, 2020. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (210) :71-79
کلانتری نژاد نیلوفر، باقری محمد مهدی، قائدامینی حسین، کلانتری نژاد مهدی، امیر زاده راحله، یزدی فاطمه و همکاران.. شیوع پرفشاری ریوی پایدار نوزادان و عوامل مرتبط با آن در نوزادان رسیده متولد شده در جنوب شرق ایران سال 1399. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (210) :71-79

سابقه و هدف: نوزادان مبتلا به پرفشاری ریوی پایدار(PPHN) سه برابر بیش‌تر از سایر نوزادان در معرض بستری مجدد یا مرگ‌و‌میر پس از ترخیص هستند. این بیماری هزینه بالایی به والدین و نظام سلامت تحمیل می‌کند. در این مطالعه برای اولین بار شیوع و عوامل مرتبط با PPHNدر نوزادان رسیده متولد شده در جنوب شرق ایران بررسی شد.
مواد و روشها: در این پژوهش مقطعی پرونده بالینی هریک از 1859 نوزاد متولد‌شده در سال 1399 در بیمارستان افضلی پور کرمان بررسی شد. نوزادان با شرایط بستری از بدو ‌تولد، بیماری‌های مادرزادی قلب و دیگر تشخیصهای افتراقی PPHN و وجود شواهد بیماری ژنتیکی از مطالعه حذف شدند. سپس نوزادان رسیده با شواهد بالینی PPHN تحت اکوکاردیوگرافی داپلر جهت تایید تشخیص نهایی قرار گرفتند. همچنین داده‌های مربوط به متغیرهای بارداری و زایمان، جنسیت نوزاد، وزن زمان تولد و آپگار دقیقه 1 و 5 و حمایت‌های تنفسی پیشرفته گردآوری شد. داده‌ها با نرم‌افزار آماری 25 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: از مجموع 229 نوزاد واجد شرایط ورود به مطالعه، 31 نوزاد (11/9درصد) مبتلا به PPHN بودند. فراوانی PPHN با زایمان سزارین و آپگار دقیقه‌پنجم ارتباط آماری معنیداری داشت(0/05>P). ارتباط معناداری با سایر عوامل مادری و یا عوامل مربوط به نوزاد یافت نشد(0/05>P). میانگین میزان پارامترهای تعیین‌کننده پرفشاری شریان ریوی شامل جابجایی آنولوس‌تریکوسـپید، سرعت رگورژیتاسیون تریکوسپید، میانگین فشار و قطر شریان ریوی در گروه زایمان سزارین به‌صورت معنادار بیش‌تر از زایمان طبیعی بود(0/05>P).
استنتاج: پیشنهاد می‌شود مطالعات تکمیلی آتی بر روی نوزادان جنوب شرق ایران بهصورت چندمرکزی با بازه‌ زمانی طولانی‌تر و حجم نمونه‌ بیش‌تر اجرا شود تا بررسی دقیق ارتباط وقوع PPHN با عوامل مادری، جنینی و نوزادی فراهم گردد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: قلب کودکان