Talebpour Amiri F, Behnia M, Mirzae M, Seyedpour P, Assadpour S, Shafia S. Effects of Moderate Treadmill Exercise and Fluoxetine on Spatial Memory, Anxiety, and Positive Tunnel Cells in the
Hippocampus in a Rat Model of PTSD. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (203) :23-38
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17083-fa.html
طالب پور امیری فرشته، به نیا مهرنوش، میرزایی منصوره، سید پور پردیس، اسدپور سارا، شفیعا سکینه. اثرات ورزش تردمیل متوسط و فلوکستین بر حافظه فضایی، اضطراب، و سلول های تانل مثبت در هیپوکمپ رت مدل سندرم استرس پس از سانحه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (203) :23-38
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17083-fa.html
چکیده: (2470 مشاهده)
سابقه و هدف: سندرم استرس پس از سانحه (PTSD) یک اختلال روانی است که به دنبال حوادث تروماتیک ایجاد میشود. داروهای مهارکننده انتخابی برداشت سروتونین (SSRI s) اولین خط درمانی میباشند. هدف این مطالعه بررسی اثر ورزش تردمیل با شدت متوسط و داروی فلوکستین و اثر توأم آنان بر رفتار اضطرابی و حافظه فضایی و همچنین بررسی سلولهای آپوپتوزی در ناحیه هیپوکمپ در رتهای نر و ماده مبتلا به PTSD بود.
مواد و روشها: رتهای نر و ماده به دو گروه Sham و SPS تقسیم شدند. از SPS (Single prolonged stress) به عنوان یک مدل برای القای PTSD استفاده شد. بعد از دو هفته، مداخله ورزشی (۴ هفته، ۵ روز در هفته)، مداخله دارویی (فلوکستین با دوز mg/kg/day10) و مداخله توام انجام گرفت و سپس تستهای حافظه فضایی و اضطراب و تست تانل انجام شد.
یافتهها: رتهای نر و ماده با مدل SPS، افزایش سطح اضطراب را در اتاق تاریک- روشن و افزایش سلولهای آپوپتوتیک را نشان دادند. آسیب حافظه فضایی فقط در رتهای نر مشاهده شد. مداخله ورزش، دارو و تأثیر توأم آنها سبب کاهش رفتارهای شبه اضطراب و بهبود حافطه فضایی و کاهش سلولهای تانل مثبت شد. علاوه بر آن درمان توأم ورزش و دارو در مقایسه با درمان دارویی به تنهایی، موثرتر بود. در جنس ماده، تستهای رفتاری نتیجه بهتری را نشان داد.
استنتاج: مداخله توأم ورزش و فلوکستین، می تواند یک روش درمانی مفیدتر در درمان آسیبهای رفتاری و سلولی در بیماران PTSD باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
فيزيولوژي