دوره 31، شماره 204 - ( دی 1400 )                   جلد 31 شماره 204 صفحات 171-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taheri R, Fallahi Lima S, Elmi Sadr N, Mirmohammadkhani M. Investigating Ocular Diseases in Patients with Psoriasis. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (204) :165-171
طاهری رامین، فلاحی لیما سمانه، علمی صدر نوید، میرمحمدخانی مجید. ارزیابی بیماری های چشمی در بیماران مبتلا به پسوریازیس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (204) :165-171

سابقه و هدف: پسوریازیس یک بیماری التهابی مزمن با منشا ایمنی و ژنتیکی است که عمدتا پوست و مفاصل را درگیر میکند. این بیماری میتواند با عوارض چشمی همراه باشد و باعث کاهش بینایی و کیفیت زندگی شود. هدف از این مطالعه تعیین شیوع و نوع درگیری چشمی در بیماران مبتلا به پسوریازیس است تا با شناسایی بیماری در زمان مناسب از عوارض ناخواسته پیشگیری نماییم.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی- مقطعی که در سال 1398 در کلینیک کوثر سمنان (دانشگاه علوم پزشکی سمنان) انجام شد، 40 بیمار مبتلا به پسوریازیس به روش تمام شماری‌ وارد مطالعه شدند و مورد معاینه سیستمیک و چشمی قرار گرفتند. معیارهای ورود شامل محدوده سنی 80-10 سال و گذشت حداقل 6 ماه از تشخیص بیماری بود.
یافتهها: میانگین سنی بیماران 17/05 ± 43/33 سال بود. 17 نفر از بیماران مورد بررسی مرد (42/5 درصد) و 23 نفر (57/5 درصد) زن بودند. بیماری‌های چشمی در مبتلایان به پسوریازیس به‌ترتیب شیوع شامل خشکی چشم (57/5 درصد)، بلفاریت خلفی (50 درصد)، پرخونی ملتحمه(27/5 درصد)، کاتاراکت (20 درصد) و یووئیت قدامی (7/5 درصد) بود. وجود بیماری چشمی با مدت ابتلا به پسوریازیس رابطه معنی دار داشت (0/03=P).
استنتاج: مطالعه حاضر نشان داد که بیماری‌های سطح چشم مثل خشکی چشم و بلفاریت خلفی در مبتلایان به پسوریازیس شیوع بالایی دارند و این اختلالات با مدت زمان ابتلا به پسوریازیس مرتبط است. از این رو توصیه می‌شود تا مبتلایان به پسوریازیس تحت معاینات دوره‌ای و منظم چشمی قرار گیرند، تا بیماری‌های چشمی در زمان مناسب شناسایی شده و از عوارض ناخواسته پیشگیری شود.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: پوست