دوره 31، شماره 203 - ( آذر 1400 )                   جلد 31 شماره 203 صفحات 193-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shabanzad S, Nasiri E, Moosavi M, Akbari H. Effect of Using Short Message Service on the Levels of Anxiety and Satisfaction in Patient Companions During Elective and Emergency Surgical Procedures. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 31 (203) :187-193
شعبان زاد سارا، نصیری ابراهیم، موسوی محمود، اکبری هوشنگ. تاثیر بکارگیری سامانه اطلاعاتی پیام کوتاه بر میزان اضطراب و رضایتمندی همراهان بیمار در حین اعمال جراحی الکتیو و اورژانس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (203) :187-193

سابقه و هدف: هر سال در جهان میلیونها نفر تحت عمل جراحی قرار میگیرند. خانوادهها در حین انتظار عمل جراحی برای بیماران خود، بالاترین سطح اضطراب را تجربه میکنند. اطلاعرسانی وضعیت بیمار به همراهان، از اضطراب آنها میکاهد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر بهکارگیری سامانه اطلاعاتی پیامکوتاه بر میزان اضطراب و رضایتمندی همراهان بیمار در حین جراحی بود.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 128 عضو خانواده بیماران تحت عمل جراحی الکتیو و اورژانس در بیمارستان دولتی طالقانی چالوس طی سال 1400-1399 در دو گروه 64 نفره مداخله و روتین انجام شد. پیامکهای وضعیت بیمار به تلفن همراه خانواده بیماران در گروه مداخله ارسال شد. میزان اضطراب توسط پرسشنامه آشکار و پنهان اسپیلبرگر در دو مرحله و رضایتمندی توسط پرسش میزان رضایت در زمان ترخیص از اتاق عمل سنجیده شد. تحلیل آماری با استفاده از آزمونهای کایدو، تیتست، منویتنی صورت گرفت.
یافتهها: ویژگی‌‌های دموگرافیک مانند جنس و تحصیلات و نوع عمل جراحی بیماران در دو گروه مشابه بود. بعد از مداخله میانگین نمرات اضطراب آشکار و پنهان در گروه مداخله به طور معناداری از گروه روتین کم‌تر بود (0/001P<). همچنین میانگین نمرات رضایتمندی از اطلاعرسانی وضعیت بیمار در گروه مداخله بهطور معنیداری بالاتر از گروه روتین بود (0/001P<).
استنتاج: ارسال پیام از طریق سامانه اطلاعاتی پیام کوتاه بر کاهش اضطراب و افزایش رضایتمندی خانواده بیماران تحت اعمال جراحی کمخطر موثر میباشد، بر این اساس اختصاص امکانات در راستای حمایت و مراقبت اعضای خانواده بیماران تحت جراحی توصیه میشود.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: آموزش پرستاری