دوره 32، شماره 208 - ( اردیبهشت 1401 )                   جلد 32 شماره 208 صفحات 38-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rajai N, Aryaeefar M, Pishgooie A H, Moeini V, Movahedi A. Effect of Gargling with Honey and Lemon Water on Cough, Sore Throat, and Hoarseness Following Endotracheal Extubation: A Clinical Trial Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (208) :27-38
رجایی ناهید، آریایی فر محمدرضا، پیشگویی امیر حسین، معینی وحید، موحدی علی. تاثیر غرغره آبلیموعسل بر سرفه، گلودرد و خشونت صدای بعد از اکستوباسیون لوله تراشه: یک مطالعه کارآزمایی بالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (208) :27-38

سابقه و هدف: سرفه، خشونت صدا و گلودرد از عوارض اینتوباسیون است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر غرغره محلول آبلیموعسل بر سرفه، گلودرد و خشونت صدای بعد از اکستوباسیون لوله تراشه در بیماران تحت عمل جراحی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی در بیمارستان22 بهمن نیشابور در سال 1398 ، تعداد 110 بیمار تحت عمل جراحی با روش نمونهگیری در دسترس به دو گروه کنترل و آزمون تخصیص تصادفی شدند. در گروه آزمون، 6 ساعت بعد از عمل، 30 سی سی محلول آبلیمو عسل، طی سه مرحله و به فاصله هر دو ساعت، توسط بیمار غرغره و سپس بلع شد. گروه کنترل، تنها مداخلات روتین بخش را دریافت کرد. شدت گلودرد، سرفه و خشونت صدای بیماران قبل از مداخله، 12 و 24 ساعت بعد از اکستوباسیون در دو گروه مقایسه شد. دادهها با آزمون کای اسکوئر، تی مستقل و آنالیز واریانس با اندازه تکراری تحلیل شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد که 12 ساعت بعد از اکستوباسیون اختلاف معناداری بین دو گروه از نظر سرفه و شدت گلودرد وجود نداشت، اما امتیاز خشونت صدا در گروه آزمون کمتر (0/05=P) بود. 24 ساعت بعد از اکستوباسیون میزان سرفه (0/001=P)، خشونت صدا (0/006=P) و شدت گلودرد (0/023=P) در گروه آزمون بهطور معنیداری کمتر از گروه کنترل بود. گذشت زمان نیز در طی سه مرحله مطالعه، بر هر سه متغیر تاثیر معنیداری داشت (0/001>P).
استنتاج: با توجه به اثرات مثبت غرغره محلول آبلیموعسل در کاهش عوارض لوله تراشه و عدم گزارش عوارض جانبی، توصیه می‌شود بعد از اکستوباسیون این روش مورد استفاده قرار گیرد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 4N20150511022218IRCT
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: گیاهان دارویی