Soltani F, Navidjouy N, Khorsandi H, Alizadeh S, Rahimnejad M. Tetracycline Removal from Wastewater and Electricity Generation in Microbial Electro-Fenton System in Different Electrical Circuit Conditions. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (208) :123-134
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17422-fa.html
سلطانی فاطمه، نویدجوی ناهید، خرسندی حسن، علیزاده صابر، رحیم نژاد مصطفی. بررسی حذف آنتی بیوتیک تتراسایکلین از فاضلاب و تولید الکتریسیته در سیستم الکتروفنتون میکروبی در شرایط مختلف مدار الکتریکی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (208) :123-134
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17422-fa.html
چکیده: (2116 مشاهده)
سابقه و هدف: سیستم الکتروفنتون میکروبی بهعنوان یک تکنولوژی نوین، برای حذف آلایندههای آلیِ مقاوم همراه با تولید انرژی الکتریکی تجدیدپذیر از طریق فعالیت میکروارگانیسمهای بیهوازی، میتواند به کار گرفته شود. بر این اساس در مطالعه حاضر، عملکرد این فرآیند برای تصفیه فاضلاب مصنوعی حاوی آنتیبیوتیک تتراسایکلین و تولید الکتریسیته در شرایط مختلف مدار الکتریکی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، راکتور الکتروفنتون میکروبیِ دو محفظهایِ مجهز به الکترودهای آندی و کاتـدی از جنس کـربن فلت و غشـای نافیـون، همراه با 2000 میلیگرم در لیتـر سوبسترا و لجن بیهوازی بهعنـوان ماده تلقیحی در محفظه آند و غلظت 10 میلیگرم در لیتر تتراسایکلین در محفظه کاتد در شرایط مدار باز، بسته و کوتاه مورد بهرهبرداری قرار گرفت. در طول راهبری راکتور، تأثیر نوع مدار الکتریکی بر راندمان حذف تتراسایکلین و تولید انرژی الکتریکی بررسی شد.
یافتهها: سیستم الکتروفنتون میکروبی در شرایط مدار کوتاه، به دلیل بهبود تولید چگالی جریان، در حذف تتراسایکلین کارایی بیشتری دارد. شایان ذکر است که در شرایط مدار کوتاه، ولتاژ mV260 و دانسیته توان mW/m293/13 در دانسیته جریان mA/m2 695 حاصل شد.
استنتاج: نتایج این مطالعه نشـان داد که سیستـم الکتروفنتـون میکروبی میتواند بهعنوان یک روش مناسب برای حذف انواع آلایندههای دارویی از فاضلاب توأم با تولید انرژی تجدیدپذیر و پاک در مدار الکتریکی باز، بسته و کوتاه مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
بهداشت محیط زیست