دوره 31، شماره 206 - ( اسفند 1400 )                   جلد 31 شماره 206 صفحات 52-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Peivandi S, Khalili Savadkouhi S, Abbasi Z, Zamaniyan M, Gordani N, Moradi S. Effect of Royal Jelly on Sperm Parameters and Testosterone Levels in Infertile Men. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (206) :43-52
پیوندی سپیده، خلیلی سوادکوهی سپیده، عباسی زهرا، زمانیان مرضیه، گردانی نوشین، مرادی سیاوش. اثر ژل رویال بر پارامترهای اسپرم و سطح تستوسترون در مردان نابارور. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (206) :43-52

سابقه و هدف: طب مکمل در درمان ناباروری، نقش اساسی ایفا میکند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر ژل رویال بر پارامترهای اسپرم و سطح تستوسترون در مردان نابارور انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمه تجربی، 100 نفر از مردان نابارور مراجعه‌کننده به مرکز درمان ناباروری بیمارستان امام خمینی ساری، به مدت دو ماه تحت نظر قرار گرفتند و پس از دوره دو ماهه از آن‌ها آزمایش اسپرموگرام به عمل آمد. سپس به مدت دو ماه تحت درمان با ژل رویال (100 میلی‌گرم) روزانه یک عدد قرص قرار گرفتند و مجددا از آنها اسپرموگرام به عمل آمد. تحلیل آماری با نرم‌افزار SPSS نسخه 21 انجام شد.
یافته‌ها: مصرف ژل رویال به طور معنی‌داری سبب افزایش تحرک اسپرم، بهبود مورفولوژی اسپرم و افزایش سطح تستوسترون شد (0/001(P≤، ولی در تعداد اسپرمهای بیماران قبل (23/59 ± 47/76) و پس (29/44 ± 50/28) از مصرف ژل رویال تفاوت معنی داری مشاهده نشد (p0/2).
استنتاج: با توجه به یافته های مطالعه حاضر می توان از ژل رویال به عنوان یک مکمل، به همراه مصرف سایر داروها، جهت تقویت توان باروری و درمان ناباروری مردان استفاده کرد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 2N20180609040028IRCT
واژه‌های کلیدی: ژل رویال، اسپرم، تستوسترون، ناباروری