دوره 32، شماره 210 - ( تیر 1401 )                   جلد 32 شماره 210 صفحات 36-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taghiloo S, Dabiri M, Valadan R, Asgarian Omran H. Designing an ELISA Method for Measurement of Human IgG and IgM Antibodies against SARS-CoV-2. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (210) :26-36
تقیلو سعید، دبیری مینا، ولدان رضا، عسگریان عمران حسین. طراحی روش ELISA برای سنجش آنتی بادی های IgG و IgM انسانی علیه SARS-CoV-2. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (210) :26-36

سابقه و هدف: بیماری کووید-19، یک بیماری تنفسی است که به وسیله‌ی گونه‌ای از کروناویروس تحت عنوان SARS-CoV-2 ایجاد می‌شود. این مطالعه با هدف طراحی یک روش الایزای غیرمستقیم برای سنجش آنتی‌بادی‌های IgM و IgG علیه SARS-CoV-2، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، توالی پروتئین نوترکیب نوکلئوکپسید SARS-CoV-2 در باکتری
E. coli BL21 بیان شد. پروتئین تولیدی با استفاده از SDS-PAGE و وسترن بلاتینگ تایید شد. در ادامه، از پروتئین نوترکیب نوکلئوکپسید تولید شده، روش ELISA غیرمستقیم برای سنجش آنتی‌بادی‌های IgG و IgM علیه SARS-CoV-2 طراحی شد. سپس از این روش برای سنجش آنتی‌بادی‌های IgM و IgG در 61 بیمار مبتلا یا بهبود یافته از بیماری COVID-19 به همراه 31 نمونه سرم فرد سالم استفاده شد. در انتها نتایج به‌دست آمده از روش ELISA طراحی شده بر روی نمونه‌ها با کیت تجاری مورد تایید وزارت بهداشت مقایسه شد.

یافتهها: پروتئین نوترکیب نوکلئوکپسید بیان و تخلیص شد و سپس به کمک SDS-PAGE و وسترن بلاتینگ مورد تایید قرار گرفت. میزان جذب نوری به‌دست آمده از روش ELISA طراحی شده در 61 بیمار و 31 فرد سالم در مقایسه با کیت تجاری هم راستا بوده است. حساسیت و ویژگی روش ELISA طراحی شده برای سنجش IgG 100 درصد تعیین شد، این در حالی است که حساسیت 96/72 و ویژگی 96/77 برای سنجش IgM گزارش شد.
استنتاج: تست‌های سرولوژیک به تنهایی ابزاری مناسب برای تشخیص نیستند، با این حال همراهی با تستهای مولکولی موجب افزایش صحت و حساسیت در تشخیص بیماری میشود. همچنین این آزمایشات برای بررسی های اپیدمیولوژیکی بسیار ارزشمند می باشند.

متن کامل [PDF 1975 kb]   (381 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ايمونولوژي