دوره 32، شماره 211 - ( مرداد 1401 )                   جلد 32 شماره 211 صفحات 24-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajimohammadi B, Eslami G, Zandi H, Hosseini S S, Shirdeli M, Loni E, et al . Effect of Genetically Modified Rice on Some Intestinal Microbial Flora in Rats. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (211) :13-24
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17619-fa.html
حاجی محمدی بهادر، اسلامی گیلدا، زندی هنگامه، حسینی سعیده‌سادات، شیردلی مهرنوش، لونی الهه، و همکاران. و همکاران. و همکاران.. تاثیر مصرف برنج تراریخته طارم مولایی بر برخی از باکتری‌های فلور میکروبی روده رت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (211) :13-24

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-17619-fa.html


چکیده:   (1028 مشاهده)
 سابقه و هدف: برنج تراریخته، برنجی است که با هدف ایجاد ویژگی جدید، در توالی آن تغییراتی ایجاد شده است. برنج تراریخته Bt (Bacillus thuringiensis) با عنوان طارم مولایی بیانکننده پروتئین Cry1Ab است. با توجه به عدم وجود مطالعه در راستای تاثیر برنج تراریخته طارم مولایی بر سلامت دستگاه گوارش و اهمیت این موضوع، در این مطالعه به بررسی تاثیر مصرف برنج تراریخته طارم مولایی بر فلور میکروبی روده رت پرداخته شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مداخلهای- تجربی تعداد 24 رت از نژاد SD (Sprague Dawley) تحت رژیم غذایی برنج تراریخته و غیرتراریخته به مدت 90 روز قرار گرفتند و با گروه کنترل (غذای استاندارد رت) مقایسه شدند. تعداد باکتریهای اشریشیا کلی، بیفیدوباکتریوم، لاکتوباسیلوس، انتروکوکوس و تعداد کل باکتریهای هوازی و بیهوازی در نمونههای مدفوع روز 60 و90 و همچنین پس از کشته شدن رتها، در نمونه های ژژنوم، ایلئوم و دئودنوم بررسی شدند.
یافتهها: در این مطالعه، به جز تعداد کل باکتریهای بیهوازی در نمونه مدفوع روز 90، بین گروههای مورد مطالعه و تعداد انواع باکتریهای مورد بررسی ارتباط معنیداری وجود نداشت (0/05<P) و افزایش در تعداد لاکتوباسیلوس روده گروه تغذیه شده با برنج تراریخته و کاهش در تعداد باکتریهای بیهوازی گروه تغذیه شده با برنج تراریخته در مقایسه با گروه کنترل و گروه تغذیه شده با برنج غیرتراریخته دیده شد.
استنتاج: اگرچه در مطالعه حاضر مصرف برنج تراریخته بر تعداد باکتریهای شایع فلور روده تاثیر مشهودی نداشت، اما برای ارزیابی جامع در این زمینه نیاز به انجام مطالعات بلند مدت در سایر حیوانات آزمایشگاهی است.
 
متن کامل [PDF 423 kb]   (487 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb