دوره 32، شماره 215 - ( آذر 1401 )                   جلد 32 شماره 215 صفحات 200-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarei R, Saeedi M, Hosseinzade A. Re-activation of Wnt/β-catenin Signaling Pathway in Hair Follicle Stem Cells in Treatment of Androgenetic Alopecia. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (215) :189-200
زارعی راضیه، سعیدی مجید، حسین زاده علی. فعال سازی دوباره ی مسیر پیام رسانی Wnt/β-catenin در سلول های بنیادی فولیکول های مو در بیماران مبتلا به آندروژنتیک آلوپسی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (215) :189-200

ریزش مو، اختلال شایع مو در جمعیت‌های انسانی است. به دلیل تاثیر آن برکیفیت زندگی، تلاش مداوم برای یافتن درمان ماندگار آن صورت می‌گیرد. روش‌های درمانی فعلی هنوز نتوانسته‌اند درمان قطعی را برای همه‌ی افراد مبتلا فراهم کند. اما، در ریزش موی آندروژنتیک آلوپسی با وجود از دست رفتن فولیکول مو، سلول‌های بنیادی فولیکول‌های مو به صورت خاموش باقی می‌مانند ولی بالقوه قادرند در حضور فعال‌کننده‌های مناسب تحریک شده و دوباره با تکثیر و تمایز، فولیکول های جدید مو را ساخته و تار مو تولید کنند. از این‌رو، تمرکز زیادی برروی کاشت سلول‌های بنیادی مزانشیمی، سلول‌های پیش‌ساز فولیکول‌های مو، سلول‌های درمال پاپیلا که می‌توانند مانند سلول‌های بنیادی عمل‌کنند، شده است. فعال کردن مسیرهای پیام رسانی سلول‌های بنیادی فولیکول مو نظیر مسیر پیام‌رسانی Wnt/β-catenin می‌تواند، سلول‌های فوق را فعال و وادار به تکثیر و تمایز نماید تا ترمیم مو صورت گیرد. در حال حاضر، این روش درمانی افق روشنی را در درمان ماندگار ریزش موی ناشی از آندروژنتیک آلوپسی باز کرده است. این مقاله مروری کوتاه بر یافته‌هایی است که تاکنون به دست آمده است.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پوست