دوره 32، شماره 208 - ( اردیبهشت 1401 )                   جلد 32 شماره 208 صفحات 178-164 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tayebi M, Heidary D, Mehdipour A. Effects of Resistance Training on Performance and Physiological Indices in Patients with Ischemic Stroke: A Systematic Review and Meta-Analysis. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (208) :164-178
طیبی مرتضی، حیدری دیاکو، مهدی پور عارف. تأثیر تمرینات مقاومتی بر شاخص های عملکردی و فیزیولوژیکی در افراد مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک: یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (208) :164-178

سابقه و هدف: این مطالعه مروری فرا تحلیل، با هدف بررسی تأثیر تمرینات مقاومتی بر روی عملکرد اجرایی و شاخصهای فیزیولوژیک در بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک انجام پذیرفت.
مواد و روش‌ها: جهت شناسایی مطالعات انجام شده کلمات کلیدی مرتبط در پایگاههای اطلاعاتی پاب مد، وب آو ساینس و اسکوپوس جستجو گردید و کلیه مطالعاتیکه در این زمینه به چاپ رسیده بودند، استخراج شد. پس از غربالگری مقالات، 22 مطالعه که معیارهای ورود به مطالعه را دارا بودند، وارد فرا تحلیل شدند.
یافته‌ها: براساس یافته‌های این فرا تحلیل تمرینات مقاومتی تأثیر معناداری روی آزمون 6 دقیقه پیاده‌روی (0/028 =P ،
32/04
- = Difference in means)، تعادلی برگ (0/018 = P 2/37 - = Difference in means )، قدرت پنجه دست (0/001 = P ، 2/05 - = Difference in means) و همچنین آزمون عملکردی سرعت راه رفتن در مبتلایان به سکته مغزی ایسکمیک دارد (0/101 = P ، 0/089 - = Difference in means). اما، تمرینات مقاومتی تأثیر معنی‌داری روی آزمون بلند شدن و راه رفتن در مبتلایان به سکته مغزی ایسکمیک ندارد (0/192 = P ، 2/27 - = Difference in means). از طرفی بر اساس یافته‌های حاصل از چند شاخص فیزیولوژیک مختلف در چند زیر گروه، متشکل از شاخص توده بدنی (BMITC، HDL-C و LDL-C می‌توان نتیجه گرفت که تمرینات مقاومتی بر روی شاخص‌های فیزیولوژیک بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک تأثیر معنی‌داری ندارد (0/642 = P ، 0/02 - = Difference in means).

استنتاج: تمرینات ورزشی مقاومتی، عملکرد بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک را بهبود می بخشد که این بهبود هم در بالا تنه و هم در پایین تنه رخ میدهد، اما تمرینات مقاومتی منجر به بهبود شاخصهای فیزیولوژیک در بیماران سکته مغزی ایسکمیک نشد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی