دوره 32، شماره 210 - ( تیر 1401 )                   جلد 32 شماره 210 صفحات 58-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Irani S, Nourian M, Varzeshnejad M, Nasiri M. Effect of Non-nutritive Sucking on Weight Gain and Length of Stay in Preterm Infants Requiring Gavage Feeding: A Clinical Trial. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (210) :48-58
ایرانی سهیلا، نوریان منیژه، ورزش نژاد مریم، نصیری ملیحه. تأثیر مکیدن غیر مغذی بر میزان وزن گیری و طول مدت بستری نوزادان نارس تحت تغذیه با گاواژ: یک کارآزمایی بالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (210) :48-58

سابقه و هدف: استفاده از لوله گاواژ جهت تغذیه نوزاد، طول مدت بستری را افزایش  می دهد و کاهش روند رشد نوزاد را به دنبال خواهد داشت. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مکیدن غیرمغذی بر وزن­گیری و طول مدت بستری نوزادان نارس تحت تغذیه با گاواژ انجام گرفت.
مواد و روشها: دراین مطالعه کارآزمایی بالینی نوزادان به صورت دسترس انتخاب و به صورت تصادفی  به دو گروه مداخله(37 نوزاد ) و کنترل (38 نوزاد ) تخصیص یافتند.  ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک همراه با فرم ثبت روز ترخیص و روز بستری و ترازو  بود. در گروه مداخله، مکیدن غیرمغذی بوسیله انگشت مادر همزمان با شروع گاواژ برای نوزاد انجام می­شد.تجزیه­وتحلیل داده­ها با نرم­افزار SPSS نسخه 20 و آزمون­های­آماری تی­مستقل، من­ویتنی­، و کای­دو انجام شد.
یافتهها: میانگین وزن روز ترخیص در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل 90/73 گرم بیشتر بود، ولی این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود (0/121=P). میانگین کاهش وزن نوزادان  در گروه کنترل بیشتر از گروه مداخله بود ولی این اختلاف از نظر آماری معنادار نبود(0/818=P). میانگین طول مدت بستری نوزاد(به روز) به ترتیب در گروه مداخله و کنترل برابر با 8/32± 22/ 14 و 7/34 ± 14/61 بود که تفاوت معنادار آماری  نشان داده نشد(0/830=P ،توان آزمون 60 درصد).
استنتاج: مکیدن غیر مغذی بر طول مدت بستری و وزن­گیری نوزادان نارس تاثیر مثبت و معنادار نداشت. پیشنهاد می شود مطالعات وسیع تر با حجم نمونه بیشتر  انجام گیرد.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N20200617047806IRCT

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: نوزادان