دوره 32، شماره 210 - ( تیر 1401 )                   جلد 32 شماره 210 صفحات 144-132 | برگشت به فهرست نسخه ها

Arab S, Mirhashemi S A, Sharifi N, Bahrami R. Treatment of Skeletal Anterior Open Bite Using Absolute Anchorage: A Case Report and Review. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (210) :132-144
عرب سپیده، میرهاشمی سید امیرحسین، شریفی نسترن، بهرامی راشین. درمان اپن بایت قدامی اسکلتال با استفاده از انکوریج مطلق: یک مطالعه گزارش موردی و مرور مطالعات. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (210) :132-144

سابقه و هدف: انکوریج اسکلتی یک روش جدید برای اصلاح اپن بایت قدامی متوسط میباشد. این مطالعه با هدف درمان اپن بایت قدامی متوسط اسکلتال با استفاده از اینتروژن دندان‌های خلفی به کمک مینی ایمپلنت و همچنین مروری بر اصلاح اپن بایت انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری، با استفاده از واژگان کلیدی "اپن بایت، استتار، کشیدن، جراحی، اینتروژن متکی به استخوان، اینتروژن خلفی، مینی‌اسکرو، مینی پلیت و انکوریج مطلق" مروری بر مطالعات موجود در پایگاه‌‌های اطلاعاتی PubMed و Embase، Google Scholar،Cochrane ، صورت گرفت. محدوده جستجوی مطالعات از ژانویه سال 2011 تا اپریل 2021 بود و در فرد مورد مطالعه، اپن بایت قدامی با کمک مینی پلیت اصلاح شد.
یافتهها: در مجموع 12 مطالعه از 42 مطالعه که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، انتخاب شدند. در اکثر مطالعات میزان کاهش زاویه پلن فک پایین (SN-GoGn و FMA)، در پی چرخش در خلاف جهت عقربه‌های ساعت فک پایین، کم‌تر از 2 درجه بود، اما در بعضی مطالعات محدوده تغییرات بین 2/3 تا 3/9 درجه نیز گزارش گردید. در همه مطالعات کاهش تحدب صورت، بهبود کانتور چانه، کاهش ارتفاع تحتانی قدامی صورت و کاهش فاصله بین لبی از جمله پیامدهای مشاهده شده به دنبال چرخش مندیبل بود. در بیمار مورد مطالعه در مطالعه حاضر نیز، زاویه پلن مندیبل 2 درجه کاهش یافت و کاهش تحدب صورت به میزان یک درجه مشاهده گردید.
استنتاج: اینتروژن دندانهای خلفی با کمک انکوریج اسکلتال درمان استتاری غیرتهاجمی در بیماران با اپن بایت قدامی با شدت متوسط است که علاوه بر اصلاح اوربایت، سبب بهبود ظاهر صورت بیمار گردید که نیاز به جراحی را کاهش میدهد.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: دندانپزشکی