دوره 32، شماره 209 - ( خرداد 1401 )                   جلد 32 شماره 209 صفحات 103-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari H, Nasiri E, Khademloo M, Chelengari S. Outcomes of General and Spinal Anesthesia in Mothers with COVID-19 Undergoing Cesarean. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (209) :93-103
اکبری هوشنگ، نصیری ابراهیم، خادملو محمد، چلنگری صبا. پیامدهای بیهوشی عمومی و بیحسی نخاعی در مادران مبتلا به کووید 19 تحت عمل سزارین در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1400. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (209) :93-103

سابقه و هدف: کروناویروسها نوعی از ویروسها هستند که میتوانند به علت پنومونی و مشکلات تنفسی موجب مرگ افراد شوند. زنان باردار خطر ابتلای بالاتری به کووید 19 دارند. کووید 19 چالشهایی برای روش بیهوشی در این بیماران ایجاد کرده است. هدف مطالعه، بررسی پیامدهای بیهوشی عمومی و بیحسی نخاعی در مادران مبتلا به کووید 19 کاندید سزارین بود.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 80 مادر باردار مبتلا به کووید 19 کاندید سزارین در مراکز آموزشی درمانی ساری و قائم‌شهر در سال 1400 انجام گرفت. هر کدام از مادران تحت یک نوع روش بیهوشی عمومی یا بیحسی نخاعی قرار گرفتند. چک لیست محقق ساخته در زمان‌های قبل، حین و بعد از جراحی تکمیل شد. برای مقایسه داده‌ها از آزمونهای مجذور کای، من ویتنی، T-test، آنالیز واریانس یکطرفه و repeated measure ANOVA استفاده شد.
یافتهها: بین دو گروه در مشخصات دموگرافیک تفاوت آماری معنیداری وجود نداشت (0/05<P) ولی بین فوریت عمل جراحی و نوع بیهوشی، تفاوت معنیدار بود (0/05 >P). تغییرات ضربان قلب و میانگین اشباع اکسیژن بین مادران دو گروه معنیدار بود (به ترتیب 0/0001= P و  0/05>P). تهوع، استفراغ و لرز در مادران تحت بیحسی نخاعی بیشتر بود (0/007=  Pو 0/002P=). تغییرات فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در مادران گروه بیحسی نخاعی نسبت به گروه بیهوشی عمومی بیشتر بود (0/0001P=).
استنتاج: هر دو روش بیهوشی عمومی و بیحسی نخاعی در مادران مبتلا به کووید 19 اگر با برنامهریزی دقیق توسط متخصصین بیهوشی مجرب صورت بگیرد، می تواند برای مادر و نوزاد وی ایمن باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: زنان و زایمان و نازایی