دوره 32، شماره 211 - ( مرداد 1401 )                   جلد 32 شماره 211 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naderi M, Seifi M, Akbari S, Shaki F. Inhibitory Effects of Resveratrol against Mitochondrial Toxicity Induced by Perfluorooctanoic Acid in Isolated Liver Mitochondria of Male Rats. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (211) :1-12
نادری ملوس، سیفی مژده، اکبری شعله، شکی فاطمه. بررسی اثرات مهاری رسوراترول در برابر آسیب میتوکندریایی ناشی از پرفلوئورواکتانوئیک اسید در میتوکندری های ایزوله شده از بافت کبد موش های صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (211) :1-12

سابقه و هدف: رسوراترول یک ترکیب طبیعی پلیفنلی است که در انگور و سایر منابع گیاهی یافت میشود و دارای خواص ضد رادیکال آزاد و آنتیاکسیدانی قوی است. هدف از این مطالعه بررسی اثر حفاظتی رسوراترول در برابر سمیت میتوکندریایی ناشی از پرفلوئورواکتانوئیک اسید در میتوکندریهای جدا شده از کبد بود.
مواد و روشها: میتوکندریها با استفاده از روش سانتریفیوژ متعدد از بافت کبد تازه موشهای صحرایی نر جدا شدند. سپس، میتوکندریهای جدا شده به گروههای زیر تقسیم شدند: کنترل، پرفلوئورواکتانوئیک اسید (1 میلیمولار)، پرفلوئورواکتانوئیک اسید به علاوه رسوراترول (50، 100 و 200 میکرومولار) و پرفلوئورواکتانوئیک اسید به علاوه ویتامین ث (کنترل مثبت). سپس اثرات پرفلوئورواکتانوئیک اسید بر روی یک سری از پارامترهای میتوکندریایی از جمله فعالیت میتوکندری، تشکیل گونه‌های فعال اکسیژن، پراکسیداسیون لیپیدی، پروتئین کربونیل و محتوای گلوتاتیون ارزیابی شد. همه داده ها با استفاده از GraphPad Prism نسخه 6 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
یافتهها: پرفلوئورواکتانوئیک اسید سبب اختلال در عملکرد میتوکندریهای ایزوله شده در کبد رت شد. تجویز رسوراترول به طور قابل توجهی اختلال عملکرد میتوکندریایی ناشی از پرفلوئورواکتانوئیک اسید را در میتوکندریهای جدا شده از کبد کاهش داد.
استنتاج: رسوراترول اثر محافظتی در برابر سمیت کبدی ناشی از پرفلوئورواکتانوئیک اسید نشان داد که ممکن است به فعالیت آنتیاکسیدانی آن نسبت داده شود. بنابراین، میتوان آن را به عنوان یک مکمل موثر در برابر استرس اکسیداتیو و اختلال عملکرد میتوکندریایی ناشی از مواجهه پرفلوئورواکتانوئیک اسید در میتوکندریهای جدا شده از کبد در نظر گرفت.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: سم شناسی