دوره 32، شماره 211 - ( مرداد 1401 )                   جلد 32 شماره 211 صفحات 122-118 | برگشت به فهرست نسخه ها

Janbakhsh A, Saberi F, Naghipour A, Naghibifar Z. Comparing the Diagnostic Power of Chest CT Scan and RT-PCR in Diagnosis of COVID-19. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (211) :118-122
جانبخش علیرضا، صابری فرزانه، نقی پور ارمین، نقیبی فر زهرا. بررسی قدرت تشخیصی سی تی اسکن در مقایسه با آزمایش RT-PCR در تشخیص بیماران کووید - 19. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (211) :118-122

سابقه و هدف: تشخیص درست بیماران مبتلا به کووید-۱۹ یکی از چالشهای مراکز درمانی است. آزمایش RT-PCR تست استاندارد و مرجع در تشخیص بیماران مبتلا به کووید-۱۹ میباشد. این مطالعه با هدف تسریع در تشخیص درست بیماران مبتلا به کووید-19، و بررسی قدرت تشخیصی سیتیاسکن با آزمایش RT-PCR، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی، براساس صحت تست تشخیصی سی تی اسکن، بر 569 بیمار مبتلا به کووید-19 بستری در بیمارستان گلستان-کرمانشاه انجام شد. آزمایش RT-PCR یک آزمایش استاندارد و مرجع در تشخیص کووید-۱۹ در نظر گرفته شد. اطلاعات مورد نیاز از پروندهی بیماران با استفاده از چک لیست محقق ساخته استخراج گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار STATA نسخه ۱۴ استفاده شد.
یافتهها: در این مطالعه میانگین سنی بیماران 53/52 سال با انحراف معیار 88/16 سال بود. هم چنین 432 (9/7۵ درصد) نفر از افراد مورد بررسی مرد بودند. 84 درصد افراد با سیتی اسکن و 9/84 درصد با RT-PCR نتیجه آزمایش آنها مثبت بود. حساسیت، ویژگی و دقت تست تشخیصی سیتی اسکن به ترتیب 7/88، 8/64 و 1/80 درصد گزارش شد. حساسیت تست تشخیصی سیتی اسکن در افراد کمتر از 60 سال 9/۸۹ درصد و در افراد بالای 60 سال 8/۸۲ درصد بود. همچنین دقت تست تشخیصی سیتیاسکن در زنان 7/۸۴ درصد و در مردان 7/7۸ درصد گزارش شد.
استنتاج: دقت CT در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بالا میباشد. CT نمیتواند بهطور حتمی کووید-۱۹ را تشخیص دهد یا رد کند. با این حال، CT میتواند به عنوان یک ابزار سریع برای دستهبندی بیماران به گروههای مثبت و منفی مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی