دوره 32، شماره 213 - ( مهر 1401 )                   جلد 32 شماره 213 صفحات 41-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shiran M R, Babanezhad E, Khaleghi F, Nadi Ghara A A, Payab M. Viability of Probiotic Bacteria in Yogurts Produced in Mazandaran Province Exposed to Simulated Gastrointestinal Conditions. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (213) :29-41
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18161-fa.html
شیران محمدرضا، بابانژاد اسماعیل، خالقی فاطمه، نادی قرا علی اصغر، پیاب مستانه. بررسی قابلیت زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک در ماست‌های تولیدی استان مازندران در شرایط دستگاه گوارش شبیه‌سازی شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (213) :29-41

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18161-fa.html


چکیده:   (796 مشاهده)
 سابقه و هدف: تولید غذاهای فرا سودمند، از دستاوردهای مهم در صنایع غذایی محسوب میشود و استفاده از این محصولات، همگرایی دو رویداد مهم در زندگی یعنی دریافت مواد مغذی از رژیم غذایی و ارتقای سلامت بهطور همزمان، برای مصرفکنندگان را فراهم مینماید. این مطالعه با هدف راستی آزمایی وجود میکرو ارگانیسمها و همچنین پایداری این میکرو ارگانیسمها در شرایط گوارشی بدن به منظور بهرهمندی از خواص مورد ادعای این محصولات، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 14 نمونهی ماست پروبیوتیک از سه کارخانه تولیدی در استان مازندران، در تابستان سال 1399 جمع‌آوری شد. روش اجرای آزمایشات شامل سه مرحله اصلی، تعیین قابلیت زیستی باکتری‌های پروبیوتیک در نمونه‌های ماست در طول زمان، سپس شبیه‌سازی شرایط دستگاه گوارش شامل تغییرات pH و مجاورت با پپسین و نمکهای صفراوی و نهایتا بررسی مقاومت میکرو ارگانیسم‌ها پس از عبور از شرایط شبیه‌سازی معده و روده بود. آنالیز آماری داده‌های به دست آمده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و با سطح اطمینان 05/0 درصد انجام شد.
یافتهها: در بررسی قابلیت زیستی باکتری‌های پروبیوتیک بفیدوباکتریوم و لاکتو باسیلوس در نمونه‌های مورد مطالعه، تفاوت معنی‌داری در میانگین کلنی‌ها، هم در هفته‌های مختلف و هم در سطوح مختلف pH مشاهده شد (0/05>P). اما، تعداد باکتریهای پروبیوتیک در طول زمان و حتی پس از تحمل شرایط شبیهسازی شدهی گوارشی، در حد قابل قبول استاندارد، cfu/g 106، باقی مانده و کاهش قابل توجهی نداشتند.
استنتاج: مطابق نتایج این مطالعه، در صورت انتخاب سویههای (باکتری‌های پروبیوتیک) مقاوم به اسید و صفرا و همچنین استفاده از شرایط محیطی مناسب، مصرف ماستهای پروبیوتیک میتواند موجب بهرهمندی از خواص باکتریهای موجود در آنها و در نتیجه ارتقای سلامت مصرفکنندگان گردد.
 
متن کامل [PDF 556 kb]   (937 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb