Ramezaninejad S, Sohrabi M, Alikhani A, Davoudi Badabi A, Abbaspour Kasgari H. Relationship between Vitamin D, Vitamin C, and Selenium Intake and Disease Severity and Outcomes in Patients Hospitalized with COVID-19: A Retrospective Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (213) :73-81
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18192-fa.html
رمضانی نژاد سیما، سهرابی معصومه، علیخانی احمد، داوودی بدابی علیرضا، عباسپور کاسگری حمیده. ارتباط ویتامین دی، ویتامین سی و سلنیوم با شدت بیماری و پیامدهای بیماران بستری با تشخیص قطعی کووید 19 : یک مطالعه گذشتهنگر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (213) :73-81
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18192-fa.html
چکیده: (1898 مشاهده)
سابقه و هدف: کووید-۱۹ یک بیماری ویروسی تنفسی با مرگ و میر بالا است. با توجه به تاثیر ریزمغذیها در سایر عفونتهای ویروسی و باکتریایی، این مطالعه به منظور بررسی اثربخشی ویتامین D، ویتامین C و سلنیوم بر شدت بیماری در بیماران بستری با کووید 19 انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی گذشتهنگر بر روی بیماران مبتلا به کووید-19 در بیمارستان رازی قائمشهر در سال 1399 انجام شد. 42 پرونده از بیماران مبتلا برای بررسی انتخاب و افراد دریافتکننده ویتامین سی، دی و سلنیوم با بیمارانی که این مکمل ها را دریافت نکردند، مورد مقایسه قرار گرفتند. مدت بستری، حمایت تنفسی، اکسیژن درمانی، نیاز به تهویه مکانیکی تهاجمی/ غیر تهاجمی و وقوع مرگ و میر در این بیماران بر اساس اطلاعات پرونده آنها بررسی شد و در نرمافزار SPSS V25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: در این مطالعه میزان بقا در گروه دریافتکننده ویتامین سی، دی و سلنیوم با گروهی که این مکملها را دریافت نکردند تفاوت معنیداری نداشت (بهترتیب 0/42P=، 0/63P=، 0/084P=). رابطه بین مصرف ویتامین دی، سی و سلنیوم و تجربه تهویه مکانیکی ناشی از کووید 19 ارتباط معنیداری نشان نداد (0/139P=، 0/2P= و0/8P=).
استنتاج: اختلاف معنیداری بین دریافتکنندگان ویتامین سی، دی و سلنیوم با افرادی که این مکملها را دریافت نکردند، از نظر میزان بقا و نیاز به تهویه مکانیکی مشاهده نشد. بنابراین تأثیر قابل توجهی بر شدت و پیامد بالینی بیماران مبتلا به کووید 19 نخواهند داشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
داروسازی بالینی