دوره 32، شماره 212 - ( شهریور 1401 )                   جلد 32 شماره 212 صفحات 154-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahi M, Shamsian S A A, Ghodsi M, Shafaei A. Prevalence and Genotype Distribution of Human Papillomavirus in a Population of Iranian Men. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (212) :147-154
شاهی مریم، شمسیان علی اکبر، قدسی محمد، شفائی اعظم. بررسی شیوع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و انواع ژنوتایپ های آن در مردان ایرانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (212) :147-154

چکیده
سابقه و هدف: ویروس پاپیلومای انسانی(HPV)، غالبا از طریق رابطه جنسی انسان را آلوده میکند. مردان ناقل ویروس HPV هستند و ویروس را ناخواسته به شریک جنسی خود منتقل میکنند در حالی که خود اکثرا بدون علامت هستند. استراتژی بسیاری از کشورها، بر کنترل ویروس در زنان متمرکز است و نقش مردان نادیده گرفته شده است. هدف از طراحی این مطالعه، آگاهی از میزان شیوع عفونت HPV و ژنوتایپهای شایع آن در مردان به منظور تسهیل طراحی و اجرای برنامه‌های ملی پیشگیری میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی از روش PCR و هیبریداسیون جهت تعیین 37 ژنوتایپ مختلف HPV استفاده شد. افراد مورد مطالعه 188 مرد بودند که در فاصله پاییز 1399 تا زمستان 1400 به آزمایشگاه مرکزی جهاد دانشگاهی مشهد مراجعه کرده بودند.
یافتهها: 9/56 درصد از کل جمعیت مورد مطالعه، حداقل به یکی از ژنوتایپ‌هایHPV آلوده بودند. در کل 26 ژنوتایپ مختلف  HPVاعم از پر خطر و کم خطر شناسایی شد. متداول‌ترین ژنوتایپ‌ها در این پژوهش، به ترتیب ژنوتایپ 6 (50/5 درصد)، 11 (15 درصد)،42 و 91 (11/2 درصد) همگی از گروه کمخطر بودند. شایع ترین ژنوتایپ گروه پرخطر، ژنوتایپ 66 (9/3 درصد) بود.
استنتاج: آقایان نقش مهمی در انتقال ویروس ایفا می‌کنند و به عنوان مخزن عفونت محسوب میشوند. با توجه به شیوع بالای HPV در جمعیت مورد مطالعه، غربالگری عفونت HPV در مردان جهت پیشگیری از انتشار عفونت میتواند بسیار کمک‌کننده باشد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی