دوره 32، شماره 212 - ( شهریور 1401 )                   جلد 32 شماره 212 صفحات 139-129 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mansouri K, Hamzezade S, Ashouri A, Khanjani S, Rahimi H. Persian Adaptation of Young Parenting Inventory-Revised (YPI-R2). J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (212) :129-139
منصوری کامیار، حمزه زاده سیروان، عاشوری احمد، خانجانی سجاد، رحیمی هانی. انطباق پرسشنامه تجدیدنظر شده‌ والدگری یانگ(YPI-R2) به زبان فارسی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (212) :129-139

سابقه و هدف: سبک‌های والدگری پیش‌بین طرحواره‌های ناسازگار اولیه هستند. این مطالعه با هدف انطبـاقسـازی و هنجاریـابی مقـدماتی پرسشـنامه سبک‌های والدگری یانگ نسخه‌ تجدیدنظر شده-2 در دانشجویان دانشگاه‌های تربیت مدرس، علوم پزشکی ایران، علامه طباطبایی و علوم تحقیقات تهران انجام شد.
مواد و روشها: جامعه آماری در این مطالعه روش‌شناسی تمامی دانشجویان دانشگاه‌های شهر تهران در سـال تحصـیلی1400- 1399بودند. 240 نفر بـا روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعـات پرسشـنامه‌ نسخه‌ تجدیدنظر شده‌ یانگ نسخه‌-2(YPI-R2)، مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس(DASS-21) و مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف (RPWBS) بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها توسط 24SPSS و 8Liserl وآمـار توصـیفی و استنباطی انجام شد.
یافتهها: نتایج حاصل از تحلیل عامل تاییدی، ساختار شش عاملی این پرسشنامه شامل رقابت جوئی و جست و جوی مقام، تحقیر و رد، بازداری و محرومیت هیجانی، حمایت بیش از حد، تنبیه و کنترل گری را تایید کرد. ضریب آلفای کرونباخ و ضریب پایایی بازآزمائی براساس نمرات مادران برای کل مقیاس بهترتیب 0/93 و 0/09 و براساس نمرات پدران برای کل مقیاس بهترتیب 0/93 و 0/91 بهدست آمد. سبک‌های والدگری یانگ همبستگی مثبت و معنیداری(0/05>P) با مولفههای پرسشنامه DASS-21 نشان داد و همبستگی منفی با مولفههای پرسشنامه بهزیستی روانشناختی(0/05>P) داشت، که نشان دهنده روائی همگرا و واگرای پرسشنامه بود.
استنتاج: نسخه فارسی سبک‌های والدگری یانگ نسخه‌ تجدیدنظر شده -2 اعتبار و روایی مطلوبی را داشت و میتوان از آن به عنوان یک ابزار تشخیصی کوتاه و معتبر برای سنجش در کار بالینی و پژوهش استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: تحلیل عامل، والدگری، روانسنجی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی