دوره 32، شماره 215 - ( آذر 1401 )                   جلد 32 شماره 215 صفحات 3-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezvani F, Shafipour V, Bagheri Nesami M, Esmaeili Ahangarkolai N, Farsavian A A, Mousavinasab S N. Effect of Acupressure on Low Back Pain and Fatigue after Coronary Artery Angioplasty through Femoral Artery: A Randomized Controlled Clinical Trial. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (215) :1-3
رضوانی فاطمه، شفیع پور ویدا، باقری نسامی معصومه، اسماعیلی آهنگرکلایی نادعلی، فرسویان علی اصغر، موسوی‌نسب سید نورالدین. تاثیر طب فشاری بر شدت کمردرد و خستگی بیماران بعد از آنژیوپلاستی عروق کرونر از طریق شریان فمورال: یک کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (215) :1-3

سابقه و هدف: شکایت کمردرد و خستگی ناشی از دراز کشیدن طولانی به پشت، از عوارض بعد از آنژیوپلاستی است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر طب فشاری بر شدت کمردرد و خستگی بیماران بعدآنژیوپلاستی عروق کرونر از طریق شریان فمورال بود.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی ساده در سه گروه طب فشاری، مداخله کاذب و کنترل در 75 بیمار بیمارستان فاطمه‌الزهرای دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1400 انجام شد. در گروه مداخله، طب فشاری در چهار نقطه ST36، GV26، SI3 و BL60، هریک به‌مدت 2دقیقه به فواصل 2، 4، 6 و8 ساعت بعد از آنژیوپلاستی انجام شد. در گروه مداخله کاذب، همه اقدامات گروه مداخله به‌صورت ماساژ آرام اعمال شد. در گروه کنترل مداخلهای انجام نشد. شدت کمردرد با مقیاس معیاری- دیداری سنجش درد و شدت خستگی با مقیاس معیاری- دیداری سنجش خستگی قبل و پس از مداخله اندازگیری شد. داده‌ها با روش‌های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: شدت کمردرد در  4ساعت (0/001=P)، 6 ساعت (0/001>P) و 8 ساعت (0/01=P) بعد از آنژیوپلاستی در گروه طب فشاری کاهش بیشتری نسبت به دو گروه دیگر داشت. شدت خستگی در 4 ساعت(0/001>P) و 6 ساعت (0/001>P) بعد از آنژیوپلاستی در گروه طب فشاری کاهش بیشتری نسبت به دو گروه دیگر داشت.
استنتاج: طب فشاری در کاهش شدت کمردرد و خستگی آنژیوپلاستی در گروه مداخله موثر بود. می‌توان این روش را بهعنوان روشی غیرتهاجمی وکمک‌کننده در کاهش شدت کمردرد و خستگی بیماران تحت آنژیوپلاستی، معرفی نمود.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 7N20151004024342IRCT

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: طب سنتی