دوره 32، شماره 210 - ( تیر 1401 )                   جلد 32 شماره 210 صفحات 25-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Reza E, Azizi H. Comparing the Expression Levels of Alkaline Phosphatase, Gfra1, Lin28, and Sall4 Genes in Embryonic Stem Cells, Spermatogonial Stem Cells, and Embryonic Stem-Like Cells in Mice. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (210) :13-25
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18270-fa.html
رضا عماد، عزیزی حسین. مقایسه میزان بیان آلکالین فسفاتاز، ژن Gfra1، Lin28 و Sall4 در سلول‌های بنیادی جنینی، سلول‌های بنیادی اسپرم ساز و سلول‌های شبه بنیادی جنینی در موش. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (210) :13-25

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-18270-fa.html


چکیده:   (1341 مشاهده)
سابقه و هدف: اسپرماتوژنز یک فرآیند سازمانیافته است که فاکتورهای فراوانی بر کنترل و تنظیم آن اثرگذار هستند. آلکالین فسفاتاز به همراه ژنهای Gfra1، Lin28 و Sall4 از جمله فاکتورهای اصلی دخیل در این فرآیند هستند که با یکدیگر در ارتباط هستند. هدف از انجام این مطالعه بررسی و مقایسه میزان بیان آنزیم آلکالین فسفاتاز و همچنین ژن‌های Gfra1، Lin28 و Sall4 در سلول‌های بنیادی جنینی، اسپرمساز، و شبه جنینی در موش میباشد.
مواد و روشها: ابتدا سلول‌های بنیادی اسپرم‌ساز جداسازی شدند و سپس سلول‌های بنیادی جنینی موش و سلول‌های ES-like تهیه شدند. در مرحله بعدی سنجش بیان آلکالین فسفاتاز با استفاده از رنگ آمیزی آلکالین فسفاتاز بررسیشد. سپس بررسی بیوانفورماتیکی ژنهای دارای ارتباط مستقیم انجام شد و برای سنجش بیان ژن‌های Gfra1، Lin28 و Sall4 از Fluidigm PCR و همچنین از ایمونوهیستوشیمی، برای بیان Gfra1، استفاده شد.
یافتهها: ژنهای Gfra1، Lin28 و Sall4 بیان مثبت و معنیدار (0/05P<) در سلولهای بنیادی پرتوان و سلولهای جنسی داشتند. آلکالین فسفاتاز نیز دارای بیان مثبت در سلولهای بنیادی جنسی و سلولهای بنیادی پرتوان بود و در سلولهای سرتولی و فیبروبلاستها بیان کم و منفی داشت، که نشان از اختصاصی بودن این آنزیم در این ردههای سلولی دارد.
استنتاج: آلکالین فسفاتاز به همراه ژنهای Gfra1، Lin28 و Sall4، با توجه به ارتباط شبکهای با یکدیگر و بیان آنها در سلولهای بنیادی پرتوان و رده زایا، میتوانند به عنوان فاکتورهای تشخیصی برای این ردههای سلولی استفاده شوند.

 
متن کامل [PDF 545 kb]   (718 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb