دوره 32، شماره 215 - ( آذر 1401 )                   جلد 32 شماره 215 صفحات 168-163 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alikhani A, Nekoukar Z, Moghimi M, Rezapour M, Boskabadi S J, Shabani A M et al . Efficacy of Tocilizumab in Patients with COVID-19. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (215) :163-168
علیخانی احمد، نکوکار زهرا، مقیمی مینو، رضاپور میثم، بسکابادی سید جواد، شعبانی امیر محمد و همکاران.. کارایی توسیلیزوماب در بیماران مبتلا به کووید-19. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (215) :163-168

سابقه و هدف: داروی توسیلیزوماب (Tocilizumab) یک مونوکلونال آنتیبادی علیه رسپتور اینترلوکین-6 میباشد. این دارو بهعنوان درمان کمکی برای بیماری کووید-19 در بیمارانی که خطر طوفان سایتوکینی در آنها وجود دارد، استفاده میشود. لذا این مطالعه با هدف بررسی پاسخ درمانی به توسیلیزوماب در بیماران مبتلا به کووید-19 طراحی شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مشاهدهای گذشته نگر، خصوصیات دموگرافیک و بالینی بیماران مبتلا به کووید-19 و پیامدهای بالینی شامل مرگ یا بهبودی به دنبال دریافت برندهای داروی توسیلیزوماب شامل اکتمرا (Actemra®) و تمزیوا (Temziva®) در بیمارستان رازی قائمشهر (استان مازندران) مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: از تعداد ۵۶ پرونده مورد ارزیابی، ۳۲ نفر(57/1 درصد) زن بودند و میانگین سنی 57/5 سال بود. ۱۹ بیمار (33/9 درصد) در بخش ICU بستری شدند و ۷ مورد (12/7 درصد) اینتوبه شده و ۸ بیمار (14/3 درصد) فوت شدند. متوسط اشباع اکسیژن پس از دریافت توسیلیزوماب از 90/1 به 93/8 درصد (0/001=P) رسید. مقایسه دو برند اکتمراً و تمزیوا نشان داد که مرگ و میر در گروه تمزیوا بهطور شاخص کمتر بوده است (0/004=P).
استنتاج: با توجه به نتایج بهدست آمده به نظر میرسد تجویز توسیلیزوماب در کووید-19 میتواند باعث بهبود اشباع اکسیژنی شود و استفاده از برند تمزیوا مرگ و میر کم‌تری را به همراه دارد ولی با توجه به تعداد کم نمونه، تایید این مساله نیاز به مطالعه با حجم نمونه بیشتر دارد.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: عفوني