دوره 32، شماره 215 - ( آذر 1401 )                   جلد 32 شماره 215 صفحات 34-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghashari K, Mahdavi Omran S, Khalilpur A, Jafarzadeh J, Taghizadeh Armaki M, Hossein Nejad A et al . Antifungal Susceptibility of 3,4-di-hydropyrimidine-1-(H2)-L-H1-pyrrole Derivatives in Candida Clinical Isolates. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 32 (215) :26-34
قشعری خسرو، مهدوی عمران سعید، خلیل پور آسیه، جعفرزاده جلال، تقی زاده ارمکی مجتبی، حسین نژاد اکبر و همکاران.. ارزیابی حساسیت ضدقارچی مشتقات 3، 4-دی-هیدروپیریمیدین-1-(H2)-ال-H1- پیرول بر روی ایزوله های بالینی کاندیدا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (215) :26-34

سابقه و هدف: با توجه به گسترش مقاومتهـای دارویـی به آزول در میان گونههای کاندیدا یافتن ترکیبات جدیـد موثر در شرایط آزمایشگاه مانند مشتقات 3،4-دی-هیدروپیریمیدین حائز اهمیت میباشد. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی حساسیت ضدقارچی مشتقات 3،4-دی-هیدروپیریمیدین-1-(H2)-ال-H1- پیرول بر روی ایزولههای بالینی کاندیدا میباشد.
مواد و روشها: حساسیت دارویی 102 ایزوله کاندیدا با منشا اتومایکوزیس نسبت به مشتقات دی- هیدروپیریمیدین و داروی ایتراکونازول به روش میکرودایلوشن براث و بر اساس دستورالعمل CLSI-M27S4 ارزیابی شد. دامنه رقت دارویی ترکیبات و داروی ضدقارچ 16-0/016 میکروگرم/ میلیلیتر بود. غلظتی از ترکیبات که حداقل 50 درصد مهار رشد نسبت به گروه کنترل مثبت مشاهد شد به عنوان MIC (حداقل غلظت مهاری رشد) در نظر گرفته شد. آنالیز آماری با نرمافزار20 SPSS انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد مشتقات 3،4-دی- هیدروپیریمیدین-1-(H1)-ال-H2- پیرول، دارای MIC بیشتری نسبت به داروی ایتراکونازول علیه گونههای کاندیدا هستند. همچنین در مقایسه مقادیر MIC های مشتقات 3، ‌4-دی-هیدروپیریمیدین با یکدیگر (P1-P4)، مشتقات P1 مقادیر MIC پایین‌تری نسبت به سه مشتق دیگر داشت و تقریبا تمامی ترکیبات علیه کاندیدا آلبیکنس کارایی بیش‌تری را نسبت به گونههای دیگر کاندیدا از خود نشان دادند .
استنتاج: با وجود این که اثرات ضد قارچی مشتقات 3، ‌4-دی-هیدروپیریمیدین-1-(H2)-ال-H1- پیرول علیه گونههای کاندیدا در مقایسه با داروی ضدقارچی ایتراکونازل بهطور معناداری کمتر بود ولی میتوان با ایجاد تغییرات ساختاری در این ترکیبات، اثرات ضدقارچی آنها را افزایش داد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: قارچ شناسي