دوره 33، شماره 221 - ( خرداد 1402 )                   جلد 33 شماره 221 صفحات 104-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maadani T, Jafari H, Moosazadeh M, Sabzi Z, Aghaei N, Esmaeili R. Epidemiological Survey of Injuries due to Traffic Accidents in Emergency Department at Gorgan 5Azar Hospital. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (221) :95-104
معدنی طیبه، جعفری هدایت، موسی زاده محمود، سبزی زهرا، آقائی نیره، اسمعیلی روانبخش. بررسی اپیدمیولوژیک مصدومان حوادث رانندگی در بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر شهرگرگان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (221) :95-104

سابقه و هدف: در کشور ما فراوانی تصادفات رانندگی، وضعیتی بحرانی دارد. لذا این مطالعه با هدف تعیین اپیدمیولوژیک مصدومان حوادث رانندگی مراجعه‌کننده به بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر شهر گرگان انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی- مقطعی گذشته نگر است. جامعه مورد مطالعه شامل تمامی افرادی بود که از ابتدای سال 1398 تا انتهای سال 1399به علت حوادث رانندگی به اورژانس مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر شهر گرگان (مرکز ترومای استان گلستان) مراجعه کردند. برای جمعآوری دادهها از فرم ثبت اطلاعات استفاده شد و با نرمافزار SPSS نسخه 20 تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: از1042 مصدوم ناشی از تصادفات رانندگی، میانگین و انحراف‌معیار سن مصدومان مورد بررسی 16/01±29/7 سال بود. 1/80 درصد از مصدومان، مرد بودند. 63/2 درصد از تصادفات در روز، 29/7 درصد در فصل تابستان و 10/7 درصد در مرداد ماه گزارش شد. بیش‌ترین فروانی محل وقوع حادثه (39/3 درصد) مربوط به راه روستایی بود. بیشترین فراوانی وضعیت مصدومان (63/1 درصد) مربوط به راننده وسایل نقلیه بود. بیشترین مصدومان (47/4 درصد) رانندگان موتورسیکلت بودند. از تمامی مصدومان مورد بررسی 626 مورد (60/1 درصد) بهبودی کامل یافتند و 12 مورد (1/2 درصد) فوت شده بودند.
استنتاج: در مردان، جوانان و اغلب در جاده‌های برون شهری و علی‌الخصوص راه‌های روستایی گزارش تصادفات بیش‌تر می‌باشد. سوانح ترافیکی به‌عنوان یک مشکل اجتماعی و قابل کنترل، نیازمند توجه بیش‌تر به مسائل ایمنی و رعایت استانداردها در ساختن راه‌ها به خصوص در روستا‌ها و آموزش گروه سنی جوانان می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی