دوره 33، شماره 224 - ( شهریور 1402 )                   جلد 33 شماره 224 صفحات 66-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golikatir I, Sazgar M, Assadi T, Bozorgi F, Firouzian A, Moradi S, et al . Comparison between the Carotid Doppler Peak Velocity in the Respiratory Cycle with Conventional Methods of Volume Assessment in Patients with Septic Shock. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (224) :58-66
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19124-fa.html
گلی خطیر ایرج، سازگار محمد، اسدی تورج، بزرگی فرزاد، فیروزیان ابوالفضل، مرادی سیاوش، و همکاران.. مقایسه بین تغییر حداکثر سرعت خون کاروتید در سیکل تنفسی با روش‌های مرسوم اندازه گیری حجم در بیماران مبتلا به شوک عفونی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (224) :58-66

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19124-fa.html


چکیده:   (127 مشاهده)
 سابقه و هدف: جستجو برای دستیابی به یک روش دقیق و قابل استناد و در عین حال غیرتهاجمی در مورد ارزیابی میزان حجم مورد نیاز در بیماران دچار شوک در اورژانس بسیار پر اهمیت است. استفاده از سونوگرافی داپلر شریان کاروتید، بسیار راحت و قابل انجام بر بالین بیمار است. لذا این مطالعه جهت بررسی استفاده از این پارامتر برای ارزیابی نیاز به حجم در بیماران مبتلا به شوک عفونی طراحی شده است.
مواد و روشها: این مطالعه تک مرکزی، مشاهدهای و آینده نگر بر روی تمام بیماران که با تشخیص شوک عفونی در بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی شهر ساری از مهر 1400 لغایت شهریور 1401 بستری شدند، انجام گرفت. علایم حیاتی، اندازهگیری قطر ورید اجوف تحتانی(IVC) و اوج سرعت شریان کاروتید با داپلر (CDPV) در بدو ورود و دو ساعت بعد از شروع درمان، ارزیابی قرار شد. توصیف و تحلیل دادهها با SPSS صورت پذیرفت.
یافتهها: تعداد 44 بیمار در این مطالعه شرکت داشتند که میانگین سن این افراد 17/91±62/55 سال بوده است. از این تعداد30 نفر (68/2 درصد) مرد بودند. یک افزایش معنیدار از نظر آماری در میزان IVC min (0/016=P) و CDPV max (0/001=P) و ΔCDPV (0/0001>P) در بیمارن بعد از دو ساعت از شروع درمان، مشخص شد.
استنتاج: بر اساس مطالعه حاضر، از معیارهای سونوگرافیک داپلر شریان کاروتید در تعیین نیاز مایع برای بدن و همچنین ارزیابی نیاز به حجم در بیماران بهعنوان یک معیار دینامیک میتوان استفاده کرد.
 
متن کامل [PDF 834 kb]   (58 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: طب اورژانس

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb